Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Aileler, Bakanlığın danışmanlık hizmetinden memnun

Siyaset 03.11.2021 - 19:39, Güncelleme: 03.11.2021 - 19:39 803+ kez okundu.
 

Aileler, Bakanlığın danışmanlık hizmetinden memnun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak sunulan Aile Danışmanlığı Hizmeti alan aileler, bu hizmetin evliliklerinin sağlıklı yürütülmesinde önemli katkısı olduğunu söyledi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile bütünlüğünü korumak ve güçlendirmek, aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel sorunların çözümüne destek olmak amacıyla 81 ilde İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerindeki (SHM) uzman personel aracılığı ile vatandaşlara ücretsiz olarak Aile Danışmanlığı Hizmeti sunuyor. Aile Danışmanlığı Hizmetleri, her aileye özel olarak, ailenin değerleri ve hassasiyetleri göz önünde tutularak, onların ihtiyaçları doğrultusunda veriliyor.   Aile İlişkilerini Yeniden Yapılandırmada Destek Olunuyor   Aile Danışmanlığı Hizmetleri, eşlerin aile içi iletişim konularında yaşadıkları sorunlarla etkili bir şekilde baş etmelerini desteklemek amacıyla ‘Aile Danışmanlığı’, boşanma sürecinde olan çiftlerin bu süreci sağlıklı yönetebilmeleri amacıyla ‘Boşanma Süreci Danışmanlığı’ ve ‘Bireysel Danışmanlık’ olarak 3 başlık altında sunuluyor. Boşanma öncesi ve esnasında sunulan Aile Danışmanlığı Hizmeti ile aile içi iletişim sorunları nedeniyle boşanma noktasına gelen ailelere, aile ilişkilerini yeniden gözden geçirmelerine destek olunuyor. Ayrıca, aile içi iletişim becerileri kazandırmak, çatışmaların yapıcı bir şekilde çözülmesinde yardımcı olmak ve çocuklarıyla ilgili yaşadıkları sorunların çözümü yönünde de danışmanlık yapılıyor.   Danışanlar, Hizmetin Kendilerine Ve Ailelerine Faydalı Olduğunu Bildirdi   Bakanlık, danışmanlık hizmetinin değerlendirilmesi amacıyla ‘Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmetinin Analizi ve Değerlendirilmesi’ araştırması da yaptı. Araştırma sonucunda danışanların hizmetten memnun kaldıklarını, hizmetin kendilerine ve ailelerine faydalı olduğunu ve bu hizmetin evliliklerinin sağlıklı yürütülmesinde önemli katkısı olduğunu bildirdi.   76.203 Vatandaşımız Yararlandı   Ücretsiz olarak verilen Aile Danışmanlığı Hizmetinden bugüne kadar 76.203 vatandaş yararlanırken; vatandaşlar, özellikle sağlıklı iletişim becerisi konusunda destek aldı.   Aile Danışmanlığı Hizmeti Başvuruları E-Devlet Üzerinden De Alınabiliyor   Öte yandan, 2019 yılından bu yana vatandaşlar, Aile Danışmanlığı Hizmetinden yararlanmak için e-devlet üzerinden de başvuru yapabiliyor. Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden başvurdukları takdirde randevu alarak İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerinde Aile Danışmanlığı Hizmeti alabiliyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak sunulan Aile Danışmanlığı Hizmeti alan aileler, bu hizmetin evliliklerinin sağlıklı yürütülmesinde önemli katkısı olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile bütünlüğünü korumak ve güçlendirmek, aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel sorunların çözümüne destek olmak amacıyla 81 ilde İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerindeki (SHM) uzman personel aracılığı ile vatandaşlara ücretsiz olarak Aile Danışmanlığı Hizmeti sunuyor. Aile Danışmanlığı Hizmetleri, her aileye özel olarak, ailenin değerleri ve hassasiyetleri göz önünde tutularak, onların ihtiyaçları doğrultusunda veriliyor.

 

Aile İlişkilerini Yeniden Yapılandırmada Destek Olunuyor

 

Aile Danışmanlığı Hizmetleri, eşlerin aile içi iletişim konularında yaşadıkları sorunlarla etkili bir şekilde baş etmelerini desteklemek amacıyla ‘Aile Danışmanlığı’, boşanma sürecinde olan çiftlerin bu süreci sağlıklı yönetebilmeleri amacıyla ‘Boşanma Süreci Danışmanlığı’ ve ‘Bireysel Danışmanlık’ olarak 3 başlık altında sunuluyor. Boşanma öncesi ve esnasında sunulan Aile Danışmanlığı Hizmeti ile aile içi iletişim sorunları nedeniyle boşanma noktasına gelen ailelere, aile ilişkilerini yeniden gözden geçirmelerine destek olunuyor. Ayrıca, aile içi iletişim becerileri kazandırmak, çatışmaların yapıcı bir şekilde çözülmesinde yardımcı olmak ve çocuklarıyla ilgili yaşadıkları sorunların çözümü yönünde de danışmanlık yapılıyor.

 

Danışanlar, Hizmetin Kendilerine Ve Ailelerine Faydalı Olduğunu Bildirdi

 

Bakanlık, danışmanlık hizmetinin değerlendirilmesi amacıyla ‘Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmetinin Analizi ve Değerlendirilmesi’ araştırması da yaptı. Araştırma sonucunda danışanların hizmetten memnun kaldıklarını, hizmetin kendilerine ve ailelerine faydalı olduğunu ve bu hizmetin evliliklerinin sağlıklı yürütülmesinde önemli katkısı olduğunu bildirdi.

 

76.203 Vatandaşımız Yararlandı

 

Ücretsiz olarak verilen Aile Danışmanlığı Hizmetinden bugüne kadar 76.203 vatandaş yararlanırken; vatandaşlar, özellikle sağlıklı iletişim becerisi konusunda destek aldı.

 

Aile Danışmanlığı Hizmeti Başvuruları E-Devlet Üzerinden De Alınabiliyor

 

Öte yandan, 2019 yılından bu yana vatandaşlar, Aile Danışmanlığı Hizmetinden yararlanmak için e-devlet üzerinden de başvuru yapabiliyor. Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden başvurdukları takdirde randevu alarak İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerinde Aile Danışmanlığı Hizmeti alabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.