ANKA İnsansız Hava Aracı kitaplaştırıldı

Teknoloji 13.03.2022 - 12:32, Güncelleme: 13.03.2022 - 12:32 7598+ kez okundu.
 

ANKA İnsansız Hava Aracı kitaplaştırıldı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk İnsansız Hava Aracı projesi olan ANKA’nın başarı hikayesi kitaplaştırıldı.
TUSAŞ tarafından üretilen ve Türkiye'nin ilk İnsansız Hava Aracı projesi olan ANKA ürün ailesinin hikayesini konu alan “Sınırları Aşmak” isimli kitabı yayın dünyasına kazandırdı. ANKA'nın tasarımından geliştirilmesine ve kuvvetlerin envanterlerine teslim edilmesine kadar geçen süreçlerin özetlendiği kitapta kilometre taşı niteliğindeki gelişmeler bulunuyor. Sınırları aşmaktan korkmayan, cesur gençlere ilham kaynağı niteliğinde olan kitapta TUSAŞ'ın ürettiği Gözcü, Şimşek, Turna, Aksungur gibi hava araçları hakkında bilgiler yer alırken, yeryüzünden gökyüzüne uzanan başarıları anlatılıyor. ANKA'nın doğuşu için verilen karardan Tunus'a yolculuğuna kadar olan tüm serüvenini bulabileceğiniz “Sınırları Aşmak” kitabına atıfta bulunan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "Geliştirdiğimiz hava araçlarımızın başarı hikayelerini konu alan yayınlarımıza bir yenisini daha ekledik. ANKA'nın başarı hikayesini konu alan 'Sınırları Aşmak' kitabımız Türkiye'nin, azim ve inançla çalışan mühendislerimizin emeklerine, hüzünlerine, sevinçlerine ve en çok da ülkelerine duydukları büyük sevgiyi anlatıyor. Hava araçlarımızla başarılarla dolu nice hikayeyi gökyüzüne yazmak için aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi. Türk Havacılık Uzay Sanayii Yayınları'ndan çıkan kitap TUSAŞ Shop'un yanı sıra tüm kitapçılarda yerini aldı.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk İnsansız Hava Aracı projesi olan ANKA’nın başarı hikayesi kitaplaştırıldı.

TUSAŞ tarafından üretilen ve Türkiye'nin ilk İnsansız Hava Aracı projesi olan ANKA ürün ailesinin hikayesini konu alan “Sınırları Aşmak” isimli kitabı yayın dünyasına kazandırdı. ANKA'nın tasarımından geliştirilmesine ve kuvvetlerin envanterlerine teslim edilmesine kadar geçen süreçlerin özetlendiği kitapta kilometre taşı niteliğindeki gelişmeler bulunuyor.

Sınırları aşmaktan korkmayan, cesur gençlere ilham kaynağı niteliğinde olan kitapta TUSAŞ'ın ürettiği Gözcü, Şimşek, Turna, Aksungur gibi hava araçları hakkında bilgiler yer alırken, yeryüzünden gökyüzüne uzanan başarıları anlatılıyor.

ANKA'nın doğuşu için verilen karardan Tunus'a yolculuğuna kadar olan tüm serüvenini bulabileceğiniz “Sınırları Aşmak” kitabına atıfta bulunan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "Geliştirdiğimiz hava araçlarımızın başarı hikayelerini konu alan yayınlarımıza bir yenisini daha ekledik. ANKA'nın başarı hikayesini konu alan 'Sınırları Aşmak' kitabımız Türkiye'nin, azim ve inançla çalışan mühendislerimizin emeklerine, hüzünlerine, sevinçlerine ve en çok da ülkelerine duydukları büyük sevgiyi anlatıyor. Hava araçlarımızla başarılarla dolu nice hikayeyi gökyüzüne yazmak için aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Türk Havacılık Uzay Sanayii Yayınları'ndan çıkan kitap TUSAŞ Shop'un yanı sıra tüm kitapçılarda yerini aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.