Bilecik'te üreticilere 'çayır tırtılı' uyarısı

Gündem 18.07.2022 - 18:19, Güncelleme: 19.07.2022 - 00:52 7124+ kez okundu.
 

Bilecik'te üreticilere 'çayır tırtılı' uyarısı

İl genelinde yayınlaşan çayır tırtılı nedeniyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uyarılarda bulundu.
Bilecik'te ayçiçeği tarlalarında görülen çayır tırtılı nedeniyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uyarılarda bulundu. Pazaryeri Gündem / BİLECİK (İGFA) - Bilecik genelinde ayçiçeği ekili alanlarında 16 Temmuz tarihinden itibaren görülmeye başlanılan çayır tırtılı popülasyonun arttığı ve zararlar oluşturduğu tespit edildi. Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçe müdürlükleri aracılığıyla köylerde bilgilendirme yaptı. Ayçiçeği tarlalarında ilaçlama konusunda çiftçilere uyarılarda bulunan Ziraat Mühendisleri, arı yetiştiricilerin zarar görmemeleri konusunda ilaçlama yapacak çiftçileri bilgilendirdi. Müdürlükte yapılan açıklamada, ayçiçeği ekili bölgelerinde teknik personellerince kontrollerin sürdüğü,  üreticilerin de kendi ayçiçek tarlalarında kontrollerini yaparak, zararlı ile karşılaşmaları durumunda vakit kaybetmeden ilaçlı mücadeleyi yapmaları gerektiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca zararlının zararlı olması dolayısıyla ayçiçek tarlalarına sınır konumlarda bulunan mısır, yonca, şeker pancarı gibi ürünlerini de kontrol etmelerini de isteyen yetkililer, zararlının 1 gün içerisinde etki gösterdiği alan büyüklüğünün yüksek olması dolayısıyla ilaçlamaların ivedi şekilde yapılması gerektiğini duyurdu.
İl genelinde yayınlaşan çayır tırtılı nedeniyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uyarılarda bulundu.

Bilecik'te ayçiçeği tarlalarında görülen çayır tırtılı nedeniyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uyarılarda bulundu.

Pazaryeri Gündem / BİLECİK (İGFA) - Bilecik genelinde ayçiçeği ekili alanlarında 16 Temmuz tarihinden itibaren görülmeye başlanılan çayır tırtılı popülasyonun arttığı ve zararlar oluşturduğu tespit edildi.

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçe müdürlükleri aracılığıyla köylerde bilgilendirme yaptı.

Ayçiçeği tarlalarında ilaçlama konusunda çiftçilere uyarılarda bulunan Ziraat Mühendisleri, arı yetiştiricilerin zarar görmemeleri konusunda ilaçlama yapacak çiftçileri bilgilendirdi.

Müdürlükte yapılan açıklamada, ayçiçeği ekili bölgelerinde teknik personellerince kontrollerin sürdüğü,  üreticilerin de kendi ayçiçek tarlalarında kontrollerini yaparak, zararlı ile karşılaşmaları durumunda vakit kaybetmeden ilaçlı mücadeleyi yapmaları gerektiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca zararlının zararlı olması dolayısıyla ayçiçek tarlalarına sınır konumlarda bulunan mısır, yonca, şeker pancarı gibi ürünlerini de kontrol etmelerini de isteyen yetkililer, zararlının 1 gün içerisinde etki gösterdiği alan büyüklüğünün yüksek olması dolayısıyla ilaçlamaların ivedi şekilde yapılması gerektiğini duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.