Bursa Adliyesi'nde 'Kadınlar' için mücadele

Asayiş 02.12.2021 - 16:55, Güncelleme: 03.12.2021 - 00:47 806+ kez okundu.
 

Bursa Adliyesi'nde 'Kadınlar' için mücadele

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri 20 Nisan 2021’de öldürülen Aygül Yıldız’ın davasında adalet için bugün Bursa Adliyesinde mücadele ettiler.
Kadın meclisleri tarafından Bursa Adliyesi'nde yapılan açıklamada ; "Aygül Yıldız, boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından, işe giderken, ateşli silahla öldürüldü. Her ay açıkladığımız kadın cinayeti verilerimize göre, kadınlar en çok ateşli silahla öldürülüyor. 2020 yılı raporumuza göre kadınların V’sı ateşli silahlarla öldürüldü. Geçtiğimiz aylarda çıkarılan ateşli silahlarla yönetmeliğinde 6284 kararı ile silahına el konulan şiddet failinin, koruma süresi boyunca silah ruhsatının da askıya alınacağı belirtilmişti. Ancak kadınlar bu düzenleme tek başına yetersizdir. Bireysel silahlanmaya karşı mücadelemize devam edeceğiz. Fail Mehmet Yıldız, cinayetin öncesinde de Aygül’ü tehdit ediyordu. Faillere bu cesareti veren, kadın cinayetlerinde etkin hukuki sürecin işletilmemesidir. Kadınları şiddetten korumayan yetkililer failleri cesaretlendirirken; bizler özgürlük mücadelemizden, haklarımızdan, kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemizle kadın cinayetlerini, şüpheli kadın ölümlerini ve kadına yönelik her türlü şiddeti durduracağız. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar için tüm hukuki süreçlerin etkin uygulanmasını sağlayacağız. Kendi hayatımıza dair kararları şiddetsiz, özgürce alacağız. Kadınların özgür yaşadığı dünyayı mücadelemizle kazanacağız. Bursa Kadın Meclisi olarak, Aygül Yıldız için adalet yerini bulana dek mücadelemize devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı. 
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri 20 Nisan 2021’de öldürülen Aygül Yıldız’ın davasında adalet için bugün Bursa Adliyesinde mücadele ettiler.

Kadın meclisleri tarafından Bursa Adliyesi'nde yapılan açıklamada ; "Aygül Yıldız, boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından, işe giderken, ateşli silahla öldürüldü.

Her ay açıkladığımız kadın cinayeti verilerimize göre, kadınlar en çok ateşli silahla öldürülüyor. 2020 yılı raporumuza göre kadınların V’sı ateşli silahlarla öldürüldü. Geçtiğimiz aylarda çıkarılan ateşli silahlarla yönetmeliğinde 6284 kararı ile silahına el konulan şiddet failinin, koruma süresi boyunca silah ruhsatının da askıya alınacağı belirtilmişti. Ancak kadınlar bu düzenleme tek başına yetersizdir. Bireysel silahlanmaya karşı mücadelemize devam edeceğiz.

Fail Mehmet Yıldız, cinayetin öncesinde de Aygül’ü tehdit ediyordu. Faillere bu cesareti veren, kadın cinayetlerinde etkin hukuki sürecin işletilmemesidir. Kadınları şiddetten korumayan yetkililer failleri cesaretlendirirken; bizler özgürlük mücadelemizden, haklarımızdan, kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemizle kadın cinayetlerini, şüpheli kadın ölümlerini ve kadına yönelik her türlü şiddeti durduracağız. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar için tüm hukuki süreçlerin etkin uygulanmasını sağlayacağız.

Kendi hayatımıza dair kararları şiddetsiz, özgürce alacağız. Kadınların özgür yaşadığı dünyayı mücadelemizle kazanacağız. Bursa Kadın Meclisi olarak, Aygül Yıldız için adalet yerini bulana dek mücadelemize devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.