Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Bursa Yenişehir gençleri üniversiteye hazırlıyor

25.09.2022 - 12:37, Güncelleme: 25.09.2022 - 12:37 3527+ kez okundu.
 

Bursa Yenişehir gençleri üniversiteye hazırlıyor

Bursa'da Yenişehir Belediyesi’nin mezuna kalan veya sınavda başarılı olamayan gençler için açtığı üniversite hazırlık kurslarına bu yıl 90 öğrenci başvurdu. Belediye Başkanı Davut Aydın, “Destek bizden, gayret gençlerden, takdir Allah’tan” dedi.Gürhan ADANA / Yenişehir Memleket (BURSA İGFA) - Yenişehir Belediyesi’nin 4 yıldır açtığı üniversite hazırlık kurslarına ilgi giderek artıyor. Mezuna kalan veya sınavda başarısız olan gençlere yönelik açılan üniversite hazırlık kurslarından 2019-2020 döneminde 38, 2020-2021 döneminde 44, 2021-22 döneminde 64 öğrenci istifade ederken, 2022-2023 dönemi için bu sayı 90’a çıktı. Yol haritasını MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin çizdiği üretken belediyecilik anlayışlarının bir gereği olarak, hayatı eğitimle buluşturmaya devam edeceklerini belirten Başkan Davut Aydın, “Son sınavda 64 gencimizin yüzde 95’i tıp fakültesi, hukuk, mühendislik, diş hekimliği, öğretmenlik, idari bilimler başta olmak üzere önemli üniversitelerde eğitim hayatlarına başladılar bile. Üretken belediyecilik anlayışımızın gereğini yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Nitekim bu dönem de aynı kursu tekrarlıyoruz ve şu an için bu kurslardan 90 evladımız istifade edecek” dedi. 5 ŞUBE AÇILDI Kitaptan deftere, kalemden silgiye öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının Yenişehir Belediyesi’nce, öğretmen ihtiyacının ise Yenişehir Halk Eğitim Müdürlüğü’nce karşılandığı kursların bütün gençlere açık olduğuna değinen Başkan Aydın, “Yeni dönemde kurslar haftanın 5 günü açık olacak. Şu an için 5 şube oluşturduk. Bunlardan 3’ü eşit ağırlık, 2’si ise sayısal şube. Sınavda başarılı olamayan, mezuna kalan öğrencilerimize veya bu kurstan istifade etmek isteyen bütün evlatlarımıza destek bizden, gayret onlardan, takdir Allah’tan” diye konuştu. Halk eğitim kursunda görev alan öğretmenlere de böylesine önemli bir projeye verdikleri destekten ötürü teşekkür eden ve bütün eğitimcilere yeni ders yılında başarılar dileyen Başkan Aydın, Yenişehir’de eğitimi, eğitim veren kurumları ve eğitime katkı sağlayan tüm kesimleri kendi görev ve yetkilerimiz dahilinde desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Bursa'da Yenişehir Belediyesi’nin mezuna kalan veya sınavda başarılı olamayan gençler için açtığı üniversite hazırlık kurslarına bu yıl 90 öğrenci başvurdu. Belediye Başkanı Davut Aydın, “Destek bizden, gayret gençlerden, takdir Allah’tan” dedi.

Gürhan ADANA / Yenişehir Memleket (BURSA İGFA) - Yenişehir Belediyesi’nin 4 yıldır açtığı üniversite hazırlık kurslarına ilgi giderek artıyor.

Mezuna kalan veya sınavda başarısız olan gençlere yönelik açılan üniversite hazırlık kurslarından 2019-2020 döneminde 38, 2020-2021 döneminde 44, 2021-22 döneminde 64 öğrenci istifade ederken, 2022-2023 dönemi için bu sayı 90’a çıktı.

Yol haritasını MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin çizdiği üretken belediyecilik anlayışlarının bir gereği olarak, hayatı eğitimle buluşturmaya devam edeceklerini belirten Başkan Davut Aydın, “Son sınavda 64 gencimizin yüzde 95’i tıp fakültesi, hukuk, mühendislik, diş hekimliği, öğretmenlik, idari bilimler başta olmak üzere önemli üniversitelerde eğitim hayatlarına başladılar bile. Üretken belediyecilik anlayışımızın gereğini yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Nitekim bu dönem de aynı kursu tekrarlıyoruz ve şu an için bu kurslardan 90 evladımız istifade edecek” dedi.

5 ŞUBE AÇILDI

Kitaptan deftere, kalemden silgiye öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının Yenişehir Belediyesi’nce, öğretmen ihtiyacının ise Yenişehir Halk Eğitim Müdürlüğü’nce karşılandığı kursların bütün gençlere açık olduğuna değinen Başkan Aydın, “Yeni dönemde kurslar haftanın 5 günü açık olacak. Şu an için 5 şube oluşturduk. Bunlardan 3’ü eşit ağırlık, 2’si ise sayısal şube. Sınavda başarılı olamayan, mezuna kalan öğrencilerimize veya bu kurstan istifade etmek isteyen bütün evlatlarımıza destek bizden, gayret onlardan, takdir Allah’tan” diye konuştu.

Halk eğitim kursunda görev alan öğretmenlere de böylesine önemli bir projeye verdikleri destekten ötürü teşekkür eden ve bütün eğitimcilere yeni ders yılında başarılar dileyen Başkan Aydın, Yenişehir’de eğitimi, eğitim veren kurumları ve eğitime katkı sağlayan tüm kesimleri kendi görev ve yetkilerimiz dahilinde desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.