CHP Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Çetiner: Sorun erken yaşta evlilik

11.11.2021 - 15:52, Güncelleme: 11.11.2021 - 15:52 996+ kez okundu.
 

CHP Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Çetiner: Sorun erken yaşta evlilik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Emine Gizem Çetiner, Şanlıurfa’da yaşanan en büyük sorunların başında erken yaşta evlilik, yoksulluk ve yoksulluğun vermiş olduğu öfke problemi ve bilinçsiz insanlar olduğunu söyledi.ŞANLIURFA(İGFA)- Şanlıurfa’nın kozmopolitik bir yapısı olduğunu dile getiren CHP Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Emine Gizem Çetiner, "Şanlıurfa da genel olarak en büyük sorun diyebileceğimiz erken yaşta evlilik. Belki kuma sistemi azaldı ama halen var ne yazık ki. Yüksek sesle söyleyemediğimiz ama gerçek olan bir durum bu erken yaşta evlilik özellikle. Bunun yanında yoksulluk" dedi. Başkan Çetiner, "Biz her zaman kadın haklarını konuşuyoruz. Fakat toplumun yarısını kadınlar oluşturur ve diğer yarısını kadınlar yetiştirir. Burada feodal bir sistem olduğu için anneler erkek çocukları ile olan ilişkilerini bambaşka bir yere koyabiliyorlar.  Eşi ile  yaratamadığı ilişkiyi oğlu ile aslında yaratmaya çalışıyor, bu ileri ki yaşlarda erkeklerde güç unsurunu ortaya çıkarıyor. Bu kadar güç ve öfke ile donatılmış kişi sonuç olarak karşısındakine zarar veriyor" ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Emine Gizem Çetiner, Şanlıurfa’da yaşanan en büyük sorunların başında erken yaşta evlilik, yoksulluk ve yoksulluğun vermiş olduğu öfke problemi ve bilinçsiz insanlar olduğunu söyledi.

ŞANLIURFA(İGFA)- Şanlıurfa’nın kozmopolitik bir yapısı olduğunu dile getiren CHP Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Emine Gizem Çetiner, "Şanlıurfa da genel olarak en büyük sorun diyebileceğimiz erken yaşta evlilik. Belki kuma sistemi azaldı ama halen var ne yazık ki. Yüksek sesle söyleyemediğimiz ama gerçek olan bir durum bu erken yaşta evlilik özellikle. Bunun yanında yoksulluk" dedi.

Başkan Çetiner, "Biz her zaman kadın haklarını konuşuyoruz. Fakat toplumun yarısını kadınlar oluşturur ve diğer yarısını kadınlar yetiştirir. Burada feodal bir sistem olduğu için anneler erkek çocukları ile olan ilişkilerini bambaşka bir yere koyabiliyorlar. 

Eşi ile  yaratamadığı ilişkiyi oğlu ile aslında yaratmaya çalışıyor, bu ileri ki yaşlarda erkeklerde güç unsurunu ortaya çıkarıyor. Bu kadar güç ve öfke ile donatılmış kişi sonuç olarak karşısındakine zarar veriyor" ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.