Fransa camileri kapatıyor

Dünya 28.12.2021 - 18:35, Güncelleme: 28.12.2021 - 18:35 5828+ kez okundu.
 

Fransa camileri kapatıyor

Fransa'nın Beauvais kentinde Bilal Camisi’nin 6 ay boyunca kapatılmasına karar verildi.
Fransa'da 21 caminin kapatılmasının ardından bugün de Oise'de bulunan bir caminin kapatılmasına karar verildi. Fransa Oise Valiliği, 14 Aralık'ta kapatılması için yasal süreç başlatılan Beauvais kentindeki 400 kişilik cemaate sahip olan Bilal Camisi'nin 6 ay boyunca kapatıldığını açıkladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Oise Valisi Pazartesi günü, Beauvais'deki Cami'nin 6 ay süreyle kapatılmasına ilişkin bir kararname yayınladı. Bu kararname 48 saat sonra yürürlüğe girecek" ifadeleri kullanıldı. Fransa'da Ağustos'ta yürürlüğe sokulan yasa, Müslümanları hedef aldığı ve ötekileştirdiği gerekçesiyle Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası toplum ve sivil toplum kuruluşları tarafından eleştiriliyor.
Fransa'nın Beauvais kentinde Bilal Camisi’nin 6 ay boyunca kapatılmasına karar verildi.

Fransa'da 21 caminin kapatılmasının ardından bugün de Oise'de bulunan bir caminin kapatılmasına karar verildi. Fransa Oise Valiliği, 14 Aralık'ta kapatılması için yasal süreç başlatılan Beauvais kentindeki 400 kişilik cemaate sahip olan Bilal Camisi'nin 6 ay boyunca kapatıldığını açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Oise Valisi Pazartesi günü, Beauvais'deki Cami'nin 6 ay süreyle kapatılmasına ilişkin bir kararname yayınladı. Bu kararname 48 saat sonra yürürlüğe girecek" ifadeleri kullanıldı.

Fransa'da Ağustos'ta yürürlüğe sokulan yasa, Müslümanları hedef aldığı ve ötekileştirdiği gerekçesiyle Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası toplum ve sivil toplum kuruluşları tarafından eleştiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.