GÜRSU EURODESK GÖNÜLLÜ AKADEMİSİ GENÇLERE AVRUPA KAPILARINI AÇIYOR

Eğitim 21.02.2022 - 11:47, Güncelleme: 21.02.2022 - 11:47 8776+ kez okundu.
 

GÜRSU EURODESK GÖNÜLLÜ AKADEMİSİ GENÇLERE AVRUPA KAPILARINI AÇIYOR

Gürsu Belediyesi Eurodesk Temas Noktası faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen “2. Eurodesk Gönüllü Akademisi” programı kapsamında, gençler, Uludağ Üniversitesi’nde buluştu.
17-18 Şubat tarihlerinde, 13:00-17:00 saatleri arasında, Uludağ Üniversitesi İİBF’nin Bordo Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimlerde; proje yazım teknikleri, proje hazırlamada amaç, kapsam ve terimsel kavramlar, yerel ve uluslararası genel proje başvuru yöntemleri, proje hibe kaynaklarının tanıtılması, projelerden deneyim etkinlik yönetimi, iyi uygulama örnekleri, teknik süreç yönetimleri, girişimcilik ve sosyal girişimcilik, yerel ve uluslararası iyi ve kötü girişimcilik örnekleri konu başlıklarında eğitimler sunuldu. Gürsu Belediyesi Eurodesk Temas Noktası Koordinatörü Bilal Demir tarafından gerçekleştirilen eğitim oturumları kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren 10 gence sinema ve tiyatro bileti hediye edildi. “Gençlerimizin geleceğe umutla bakabilecekleri hayalleri olsun istiyoruz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gençlerimizin gelişen dünya koşullarına uyum sağlamaları, dünya gençliğiyle yarışabilecek vizyona sahip olmaları ve kendi yol haritalarını belirlemeleri için destek oluyoruz. Onların hayalleriyle yeşertecekleri umutlarının eseri olacak geleceğin Türkiyesi’ni oluşturmaları için temellerini sağlam kılmaya çalışıyoruz” dedi. Eurodesk Gönüllü Akademisi’nde eğitim alacak gençler; Avrupa Birliği erasmus ve gençlik projelerine ücretsiz katılım hakkı kazanırken, proje yazma ve yürütme eğitimleri, kariyer yönetimi ve network fırsatları, uzman mentörler sayesinde sektörel teknik eğitimler, girişimcilik ve dijitalleşme konularında gelişmeleri takip etme olanakları elde etmiş olacak. Gençler bütün bunların yanında düzenlenecek seminerler, sunumlar, fuarlar, gençlik kampları, festivaller ve konserlerle sosyalleşme imkanı da bularak gelişimlerine ivme katacak. Üç aylık program şeklinde uygulanacak Eurodesk Gönüllü Akademisi sonunda düzenlenecek sınavla sertifika alma hakkı kazanacak gençler Gürsu Belediyesi Eurodesk Temas Noktası’nca gerçekleştirilen faaliyetlerde bulunarak gelişimlerini sürdürmeye devam etme olanağı bulacak.
Gürsu Belediyesi Eurodesk Temas Noktası faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen “2. Eurodesk Gönüllü Akademisi” programı kapsamında, gençler, Uludağ Üniversitesi’nde buluştu.

17-18 Şubat tarihlerinde, 13:00-17:00 saatleri arasında, Uludağ Üniversitesi İİBF’nin Bordo Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimlerde; proje yazım teknikleri, proje hazırlamada amaç, kapsam ve terimsel kavramlar, yerel ve uluslararası genel proje başvuru yöntemleri, proje hibe kaynaklarının tanıtılması, projelerden deneyim etkinlik yönetimi, iyi uygulama örnekleri, teknik süreç yönetimleri, girişimcilik ve sosyal girişimcilik, yerel ve uluslararası iyi ve kötü girişimcilik örnekleri konu başlıklarında eğitimler sunuldu.

Gürsu Belediyesi Eurodesk Temas Noktası Koordinatörü Bilal Demir tarafından gerçekleştirilen eğitim oturumları kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren 10 gence sinema ve tiyatro bileti hediye edildi.

“Gençlerimizin geleceğe umutla bakabilecekleri hayalleri olsun istiyoruz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gençlerimizin gelişen dünya koşullarına uyum sağlamaları, dünya gençliğiyle yarışabilecek vizyona sahip olmaları ve kendi yol haritalarını belirlemeleri için destek oluyoruz. Onların hayalleriyle yeşertecekleri umutlarının eseri olacak geleceğin Türkiyesi’ni oluşturmaları için temellerini sağlam kılmaya çalışıyoruz” dedi.

Eurodesk Gönüllü Akademisi’nde eğitim alacak gençler; Avrupa Birliği erasmus ve gençlik projelerine ücretsiz katılım hakkı kazanırken, proje yazma ve yürütme eğitimleri, kariyer yönetimi ve network fırsatları, uzman mentörler sayesinde sektörel teknik eğitimler, girişimcilik ve dijitalleşme konularında gelişmeleri takip etme olanakları elde etmiş olacak. Gençler bütün bunların yanında düzenlenecek seminerler, sunumlar, fuarlar, gençlik kampları, festivaller ve konserlerle sosyalleşme imkanı da bularak gelişimlerine ivme katacak.

Üç aylık program şeklinde uygulanacak Eurodesk Gönüllü Akademisi sonunda düzenlenecek sınavla sertifika alma hakkı kazanacak gençler Gürsu Belediyesi Eurodesk Temas Noktası’nca gerçekleştirilen faaliyetlerde bulunarak gelişimlerini sürdürmeye devam etme olanağı bulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.