Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

İletişim Ofisi, vatandaşları dinliyor

Yerel Yönetim 13.03.2022 - 12:45, Güncelleme: 13.03.2022 - 12:45 6985+ kez okundu.
 

İletişim Ofisi, vatandaşları dinliyor

Yenimahalle Belediyesi, İletişim Ofisi ile ilçe sakinlerine ulaşarak istek, talep ve şikayetlerini dinliyor.
Vatandaşların istek ve şikayetlerine öncelik vererek, halkın ihtiyaçlarına göre hizmetlerini gerçekleştiren Yenimahalle Belediyesi, İletişim Ofisi ile Yenimahalle sakinlerini tek tek arayarak istek, talep ve şikayetlerini dinliyor. 25 kişilik ekiple çalışmaya başlayan İletişim Ofisi, şuana kadar 22 bin 721 haneye arama yaptı. İletişim Ofisi'nden sorunlara ivedi çözüm Aramalar sonucunda vatandaşlardan gelen 3 bin 928 şikayetin 2 bin 629'u ivedi bir şekilde çözülürken, belediyenin yetkisinde olmayan 677 şikâyet ise ilgili kurumlara iletildi. Ayrıca 0542 293 93 64 telefon numaralı Whatsapp İhbar Hattı üzerinden mesaj gönderen 410 vatandaşın istekleri de çözüme ulaştı. "Gelen istek ve şikayetleri zaman kaybetmeden çözüme kavuşturuyoruz" Yenimahalleli vatandaşlara mümkün olan her kanaldan kulak kabarttıklarını kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle ilçesi gerek yüzölçümü bakımından gerekse nüfusu bakımından oldukça büyük. İlçemizin her metrekaresine hizmet götürüyoruz. Fakat anlık olarak eksiklerimiz olabilir. Gerek kurduğumuz İletişim Ofisi gerek çağrı merkezi gerek sosyal medya hesaplarımız üzerinden vatandaşa kulak veriyoruz. Bu sayede gelen istek ve şikayetleri zaman kaybetmeden çözüme kavuşturuyoruz” dedi.
Yenimahalle Belediyesi, İletişim Ofisi ile ilçe sakinlerine ulaşarak istek, talep ve şikayetlerini dinliyor.

Vatandaşların istek ve şikayetlerine öncelik vererek, halkın ihtiyaçlarına göre hizmetlerini gerçekleştiren Yenimahalle Belediyesi, İletişim Ofisi ile Yenimahalle sakinlerini tek tek arayarak istek, talep ve şikayetlerini dinliyor. 25 kişilik ekiple çalışmaya başlayan İletişim Ofisi, şuana kadar 22 bin 721 haneye arama yaptı.

İletişim Ofisi'nden sorunlara ivedi çözüm

Aramalar sonucunda vatandaşlardan gelen 3 bin 928 şikayetin 2 bin 629'u ivedi bir şekilde çözülürken, belediyenin yetkisinde olmayan 677 şikâyet ise ilgili kurumlara iletildi. Ayrıca 0542 293 93 64 telefon numaralı Whatsapp İhbar Hattı üzerinden mesaj gönderen 410 vatandaşın istekleri de çözüme ulaştı.

"Gelen istek ve şikayetleri zaman kaybetmeden çözüme kavuşturuyoruz"

Yenimahalleli vatandaşlara mümkün olan her kanaldan kulak kabarttıklarını kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “ Yenimahalle ilçesi gerek yüzölçümü bakımından gerekse nüfusu bakımından oldukça büyük. İlçemizin her metrekaresine hizmet götürüyoruz. Fakat anlık olarak eksiklerimiz olabilir. Gerek kurduğumuz İletişim Ofisi gerek çağrı merkezi gerek sosyal medya hesaplarımız üzerinden vatandaşa kulak veriyoruz. Bu sayede gelen istek ve şikayetleri zaman kaybetmeden çözüme kavuşturuyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.