Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Geleceğin şampiyon adayları yetişiyor

Siyaset 02.11.2021 - 10:03, Güncelleme: 02.11.2021 - 10:11 654+ kez okundu.
 

Geleceğin şampiyon adayları yetişiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında korunma ve bakım altında bulunan çocuklara Sportif Yetenek Taraması yapıldı. Tarama sonucu belirlenen 2769 çocuk yetenekli oldukları branşlara yönlendirildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının iş birliğiyle yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’yle sporda yetenekli çocuklar tespit edilerek, yetenekli oldukları branşlarda yetiştiriliyor.   Aile ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığının  Çocuk Evlerinde korunma ve bakım altında bulunan 7-12 yaş grubundaki çocukların spor yapma kültürünün geliştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması, çocukların sporla tanıştırılması ve spora başlama yaşında olan yetenekli çocukların tespit edilmesi amacıyla uygulanan proje kapsamında  81 ilde tarama yapıldı.   Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı tesislerde yapılan test ve ölçümler sonucu, 38 olimpik branşta çocukların hangi spora yatkın olduğu belirlenerek, her bir çocuk için “Spor Karnesi” hazırlandı. Tarama sonucu spora yetenekli olduğu tespit edilen 2769 çocuk başarılı oldukları branşlara yönlendirildi.   Ulusal ve uluslararası yarışmalarda madalyalar kazandılar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet korumasındaki çocukların sportif ve kültürel faaliyetlere yönlendirilmesine öncelik veriyor.   Bakanlığın Çocuk Evlerinde yetişen çocuklardan 14’ü milli takımlarda spor yapıyor. Devlet korumasında yetişmiş milli sporcular, ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandıkları madalyalarla gurur yaşatıyor.   Çocuk Evlerindeki 13 bin 341 çocuktan 2394’ü lisanslı spor yapıyor, 2293’ü ise lisanssız olarak sporla ilgileniyor.   
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında korunma ve bakım altında bulunan çocuklara Sportif Yetenek Taraması yapıldı. Tarama sonucu belirlenen 2769 çocuk yetenekli oldukları branşlara yönlendirildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının iş birliğiyle yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’yle sporda yetenekli çocuklar tespit edilerek, yetenekli oldukları branşlarda yetiştiriliyor.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığının  Çocuk Evlerinde korunma ve bakım altında bulunan 7-12 yaş grubundaki çocukların spor yapma kültürünün geliştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması, çocukların sporla tanıştırılması ve spora başlama yaşında olan yetenekli çocukların tespit edilmesi amacıyla uygulanan proje kapsamında  81 ilde tarama yapıldı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı tesislerde yapılan test ve ölçümler sonucu, 38 olimpik branşta çocukların hangi spora yatkın olduğu belirlenerek, her bir çocuk için “Spor Karnesi” hazırlandı. Tarama sonucu spora yetenekli olduğu tespit edilen 2769 çocuk başarılı oldukları branşlara yönlendirildi.

 

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda madalyalar kazandılar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet korumasındaki çocukların sportif ve kültürel faaliyetlere yönlendirilmesine öncelik veriyor.

 

Bakanlığın Çocuk Evlerinde yetişen çocuklardan 14’ü milli takımlarda spor yapıyor. Devlet korumasında yetişmiş milli sporcular, ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandıkları madalyalarla gurur yaşatıyor.

 

Çocuk Evlerindeki 13 bin 341 çocuktan 2394’ü lisanslı spor yapıyor, 2293’ü ise lisanssız olarak sporla ilgileniyor.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.