Nilüfer’de sosyal girişimcilere destek artacak

Yerel Yönetim 06.11.2021 - 15:19, Güncelleme: 06.11.2021 - 15:33 944+ kez okundu.
 

Nilüfer’de sosyal girişimcilere destek artacak

Yerel yönetimlerde bir ilk olan “Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi”nin amaç ve hedeflerine emin adımlarla ulaşması ve faaliyetlerine üst bakış açısı vermesi amacıyla kurulan “Danışma Kurulu” ilk toplantısını gerçekleştirdi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, akademisyen, üniversite, kamu kurumu, STK ve özel sektör temsilcilerinin yer aldığı toplantıda fikir alışverişi yapıldı.
Nilüfer Belediyesi’nin, Bursa’da sosyal girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, bölgenin konu ile ilgili kapasitesini artırmak ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarını desteklemek için hayata geçirdiği Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi, çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor. Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi, faaliyetlerini değerlendirmek, merkezin stratejilerine üst bakış açısı vermek, hedeflere ulaşabilmek ve bu doğrultuda yol haritası çizmek amacıyla da “Danışma Kurulu” oluşturdu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, akademisyen, üniversite, kamu kurumu, STK ve özel sektör temsilcilerinin yer aldığı Danışma Kurulu’nun ilk toplantısında fikir alışverişi yapıldı. Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin bugüne kadar yaptığı ve önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmalar, hedefler ve planların katılımcılarla paylaşıldığı toplantıda katılımcılar da, sosyal girişimcilik alanında farkındalık yaratma, kapasite geliştirme ve sosyal girişimcilere finansman sağlayacak çalışmalar konusunda görüşlerini dile getirdi.   Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi’nde iş birlikleri ve iletişimlerin güçlü bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu çalışmaları birlikte daha da geliştirmek istediklerini ifade etti. Nilüfer Belediyesi olarak sosyal belediyecilik alanında uzun yıllardır önemli çalışmaları hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Erdem, sosyal girişimciliğin gelişmesi için de çaba harcadıklarını söyledi. Başkan Erdem, “Sosyal girişimcilik algısı, toplumda yeni oluşmaya başladı. Herkes tarafından kabul görüyor ancak bunu, daha da genişletmemiz gerekiyor. Burada, eğitimlerin rolü ön plana çıkıyor. Oluşturulan Danışma Kurulu’nun da, bize çok önemli katkıları olacağına inanıyorum. Biz, bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu. Başkan Erdem, Danışma Kurulu’ndan beklentilerinin Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin hedeflerine ulaşabilmesi için alınacak kararların uygulanması ve değerlendirilmesi aşamasında katkıda bulunularak, gerçekleşen faaliyetlerin değerlendirilmesi olduğunu dile getirdi. Başkan Erdem, toplantıya katılan herkese değerli görüşleri için de teşekkür etti.     Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi Danışma Kurulu, şu isimlerden oluştu: Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, BEBKA’dan Sabri Bayram, Erdem Kaya Patent ve Danışmanlık Şirketi’nden Erdem Kaya, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’den Nihal Sağlam, Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’den Fatma Erdönmez, Demir Enerji Danışmanlık’tan Baha Kuban, KalDer’den Emin Direkçi, Ashoka Türkiye’den Çiğdem Güler, İnci Dönüşüm Derneği’nden Sevda Baysal, Mikado Danışmanlık Şirketi’nden Serra Titiz, Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu.     
Yerel yönetimlerde bir ilk olan “Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi”nin amaç ve hedeflerine emin adımlarla ulaşması ve faaliyetlerine üst bakış açısı vermesi amacıyla kurulan “Danışma Kurulu” ilk toplantısını gerçekleştirdi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, akademisyen, üniversite, kamu kurumu, STK ve özel sektör temsilcilerinin yer aldığı toplantıda fikir alışverişi yapıldı.

Nilüfer Belediyesi’nin, Bursa’da sosyal girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, bölgenin konu ile ilgili kapasitesini artırmak ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarını desteklemek için hayata geçirdiği Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi, çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor.

Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi, faaliyetlerini değerlendirmek, merkezin stratejilerine üst bakış açısı vermek, hedeflere ulaşabilmek ve bu doğrultuda yol haritası çizmek amacıyla da “Danışma Kurulu” oluşturdu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, akademisyen, üniversite, kamu kurumu, STK ve özel sektör temsilcilerinin yer aldığı Danışma Kurulu’nun ilk toplantısında fikir alışverişi yapıldı. Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin bugüne kadar yaptığı ve önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmalar, hedefler ve planların katılımcılarla paylaşıldığı toplantıda katılımcılar da, sosyal girişimcilik alanında farkındalık yaratma, kapasite geliştirme ve sosyal girişimcilere finansman sağlayacak çalışmalar konusunda görüşlerini dile getirdi.

 

Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi’nde iş birlikleri ve iletişimlerin güçlü bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu çalışmaları birlikte daha da geliştirmek istediklerini ifade etti. Nilüfer Belediyesi olarak sosyal belediyecilik alanında uzun yıllardır önemli çalışmaları hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Erdem, sosyal girişimciliğin gelişmesi için de çaba harcadıklarını söyledi.

Başkan Erdem, “ Sosyal girişimcilik algısı, toplumda yeni oluşmaya başladı. Herkes tarafından kabul görüyor ancak bunu, daha da genişletmemiz gerekiyor. Burada, eğitimlerin rolü ön plana çıkıyor. Oluşturulan Danışma Kurulu’nun da, bize çok önemli katkıları olacağına inanıyorum. Biz, bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu. Başkan Erdem, Danışma Kurulu’ndan beklentilerinin Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin hedeflerine ulaşabilmesi için alınacak kararların uygulanması ve değerlendirilmesi aşamasında katkıda bulunularak, gerçekleşen faaliyetlerin değerlendirilmesi olduğunu dile getirdi. Başkan Erdem, toplantıya katılan herkese değerli görüşleri için de teşekkür etti.

 

 

Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi Danışma Kurulu, şu isimlerden oluştu:

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, BEBKA’dan Sabri Bayram, Erdem Kaya Patent ve Danışmanlık Şirketi’nden Erdem Kaya, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’den Nihal Sağlam, Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’den Fatma Erdönmez, Demir Enerji Danışmanlık’tan Baha Kuban, KalDer’den Emin Direkçi, Ashoka Türkiye’den Çiğdem Güler, İnci Dönüşüm Derneği’nden Sevda Baysal, Mikado Danışmanlık Şirketi’nden Serra Titiz, Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.