Yeme içme sektörüne ilgi azaldı

14.11.2021 - 21:01, Güncelleme: 14.11.2021 - 21:01 1083+ kez okundu.
 

Yeme içme sektörüne ilgi azaldı

Pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen yeme-içme sektörüyle ilgili bir rapor yayımlandı. Yeme-içme sektörüne çalışan ilgisi azaldı.İSTANBUL (İGFA) - Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri de yeme-içme sektörü oldu. Alınan önlemler kapsamında restoran ve kafelerin uzun süre kapalı kalması, bu alanda çalışanları da etkiledi. Normalleşmeyle birlikte restoran ve kafeler eski işleyişlerine dönse de birçoğu çalışan bulmakta zorlandıklarını ifade etti. Bu sektördeki ilanlara başvurular azalırken, çalışanların yeme-içme sektöründe çalışmaya karşı daha temkinli davrandıkları ortaya çıktı. Adaylarla işvereni bir araya getiren uygulama 24 Saatte İş, bu durumu inceleyen ve şirketlerin neler yapabileceğine dair öneriler içeren ‘Yeme & İçme Sektör Raporu’nu hazırladı. Yeme-içme sektörüyle ilgili raporda öne çıkan bulgular şöyle: * Pandemiden sonra adayların yeme-içme sektörüne gösterdiği ilgi diğer sektörlere göre daha çok azaldı. * Kapanmalar öncesinde tüm sektörlerde başvuru oranı aynıydı ve yüzde 25 civarındaydı. Fakat pandemiyle gelen kısıtlamalar sadece yeme-içme sektöründeki başvuru oranını düşürdü. * İlk kapanmadaki düşüş sonradan etkisini yitirse de, ikinci kapanmanın etkisi kalıcı oldu.  * Diğer sektörlerdeki başvuru oranı yüzde 22’den yüzde 17’ye düşerken, yeme-içmedeki başvuru oranı yüzde 22’den yüzde 14’e sert bir düşüş yaşadı.

Pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen yeme-içme sektörüyle ilgili bir rapor yayımlandı. Yeme-içme sektörüne çalışan ilgisi azaldı.

İSTANBUL (İGFA) - Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri de yeme-içme sektörü oldu. Alınan önlemler kapsamında restoran ve kafelerin uzun süre kapalı kalması, bu alanda çalışanları da etkiledi.

Normalleşmeyle birlikte restoran ve kafeler eski işleyişlerine dönse de birçoğu çalışan bulmakta zorlandıklarını ifade etti. Bu sektördeki ilanlara başvurular azalırken, çalışanların yeme-içme sektöründe çalışmaya karşı daha temkinli davrandıkları ortaya çıktı. Adaylarla işvereni bir araya getiren uygulama 24 Saatte İş, bu durumu inceleyen ve şirketlerin neler yapabileceğine dair öneriler içeren ‘Yeme & İçme Sektör Raporu’nu hazırladı.

Yeme-içme sektörüyle ilgili raporda öne çıkan bulgular şöyle:

* Pandemiden sonra adayların yeme-içme sektörüne gösterdiği ilgi diğer sektörlere göre daha çok azaldı.

* Kapanmalar öncesinde tüm sektörlerde başvuru oranı aynıydı ve yüzde 25 civarındaydı. Fakat pandemiyle gelen kısıtlamalar sadece yeme-içme sektöründeki başvuru oranını düşürdü.

* İlk kapanmadaki düşüş sonradan etkisini yitirse de, ikinci kapanmanın etkisi kalıcı oldu.

 * Diğer sektörlerdeki başvuru oranı yüzde 22’den yüzde 17’ye düşerken, yeme-içmedeki başvuru oranı yüzde 22’den yüzde 14’e sert bir düşüş yaşadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.