CHP'li Sarıbal: "Zamlar öngörüsüzlüğün eseri"

16.11.2021 - 18:01, Güncelleme: 16.11.2021 - 18:01 1063+ kez okundu.
 

CHP'li Sarıbal: "Zamlar öngörüsüzlüğün eseri"

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, şeker fiyatlarındaki artışın TL’nin değer kaybetmesi sonrası artan ihracattan kaynaklandığını belirterek, "Ülke gerçeklerinden o kadar habersizler ki şeker için ihracat kısıtı getirmeyi bile düşünemediler" dedi. ANKARA (İGFA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, şeker fiyatlarındaki artışın TL’nin değer kaybetmesi sonrası artan ihracattan kaynaklandığını öne sürdü. Pandemi döneminde ihtiyaç olmadığı halde patates, soğan, limon için ihracat kısıtlaması getiren hükümetin, ithalatçı olunan şekerde ihracatın önünü açtıklarını kaydeden Milletvekili Sarıbal, "Liranın döviz karşısında değer yitirmesiyle son 9 ayda şeker ihracatımız 19 kat arttı. Ülke gerçeklerinden o kadar habersizler ki şeker için ihracat kısıtı getirmeyi bile düşünemediler” diye konuştu. CHP’li Sarıbal, şekere yapılan yüzde 25’lik zam ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde 2015 ile 2020 yılları arasında 1,3 milyon ton şeker ithalatına 588 milyon dolar ödeme yapıldığını aktardı.  "Bu yıl ekonomik kriz ile birlikte döviz kurundaki yükselişten dolayı ülkemizdeki şeker fiyatları dünya fiyatlarının altında kalınca, uzun yıllar sonra tekrar ihracatçı olduk" diyen Sarıbal, "2020 yılında sadece 13 bin ton şeker ihraç eden Türkiye, bu yılın ilk 9 ayında ihracatını tam 19 kat arttırarak 240 bin ton şeker ihraç etti. Bu durum iç piyasada şeker miktarının azalmasına neden oldu. Çünkü ülkemiz yıllık ortalama 2,5 ton milyon şeker üretmekte olup ve 200 bin ton da şeker ithal etmekteydi. Ürettiğimiz şekerin bize yetmediği durumda şeker ihraç ederek iç piyasanın daralmasına neden oldu" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, şeker fiyatlarındaki artışın TL’nin değer kaybetmesi sonrası artan ihracattan kaynaklandığını belirterek, "Ülke gerçeklerinden o kadar habersizler ki şeker için ihracat kısıtı getirmeyi bile düşünemediler" dedi.

ANKARA (İGFA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, şeker fiyatlarındaki artışın TL’nin değer kaybetmesi sonrası artan ihracattan kaynaklandığını öne sürdü.

Pandemi döneminde ihtiyaç olmadığı halde patates, soğan, limon için ihracat kısıtlaması getiren hükümetin, ithalatçı olunan şekerde ihracatın önünü açtıklarını kaydeden Milletvekili Sarıbal, "Liranın döviz karşısında değer yitirmesiyle son 9 ayda şeker ihracatımız 19 kat arttı. Ülke gerçeklerinden o kadar habersizler ki şeker için ihracat kısıtı getirmeyi bile düşünemediler” diye konuştu.

CHP’li Sarıbal, şekere yapılan yüzde 25’lik zam ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde 2015 ile 2020 yılları arasında 1,3 milyon ton şeker ithalatına 588 milyon dolar ödeme yapıldığını aktardı.  "Bu yıl ekonomik kriz ile birlikte döviz kurundaki yükselişten dolayı ülkemizdeki şeker fiyatları dünya fiyatlarının altında kalınca, uzun yıllar sonra tekrar ihracatçı olduk" diyen Sarıbal, "2020 yılında sadece 13 bin ton şeker ihraç eden Türkiye, bu yılın ilk 9 ayında ihracatını tam 19 kat arttırarak 240 bin ton şeker ihraç etti. Bu durum iç piyasada şeker miktarının azalmasına neden oldu. Çünkü ülkemiz yıllık ortalama 2,5 ton milyon şeker üretmekte olup ve 200 bin ton da şeker ithal etmekteydi. Ürettiğimiz şekerin bize yetmediği durumda şeker ihraç ederek iç piyasanın daralmasına neden oldu" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.