Oyunlara ayrılan zaman yüzde 69 arttı

16.11.2021 - 15:48, Güncelleme: 16.11.2021 - 15:48 738+ kez okundu.
 

Oyunlara ayrılan zaman yüzde 69 arttı

Türkiye’de oyun oynamaya ayrılan zaman yüzde 69 yükseldi. Oyun harcamalarının yüzde 48 arttığı ülkemizde oyun sektörüne yapılan yatırımlar da artıyor. İSTANBUL (İGFA) - Türkiye'de oyunlara ayrılan zamanın yüzde 69 arttığının belirlendiği araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 35’i günde 1-2 saatini oyunlara ayırıyor. Yüzde 3’ü ise 6 saatten fazla oyun oynuyor. Katılımcıların yüzde 80’i aktif olarak dijital oyun oynarken, dijital oyun türlerinden en fazla tercih edileni ise bulmaca olarak öne çıkıyor. Oyun sektöründeki büyüme eğiliminin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini belirten IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, 2025 yılında App Store'da yüzde 42’lik oranla; Google Play Store'da ise yüzde 71’lik oranla en fazla gelir sağlayan kategorinin oyun olmasının beklendiğini kaydetti. Dünya genelinde hızlı şekilde büyüyen sektörün Türkiye’de de oldukça büyük bir sıçrama yaşadığını belirterek, "Bilgisayar oyunu, mobil oyun ve uygulama alanında üretim yapmak isteyen girişimcileri devlet destekleri, hibeler ve teşvikler konusundaki tecrübelerimizle destekleyerek markalaşma yolunda ilerlemelerine katkıda bulunuyoruz” dedi.

Türkiye’de oyun oynamaya ayrılan zaman yüzde 69 yükseldi. Oyun harcamalarının yüzde 48 arttığı ülkemizde oyun sektörüne yapılan yatırımlar da artıyor.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye'de oyunlara ayrılan zamanın yüzde 69 arttığının belirlendiği araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 35’i günde 1-2 saatini oyunlara ayırıyor. Yüzde 3’ü ise 6 saatten fazla oyun oynuyor. Katılımcıların yüzde 80’i aktif olarak dijital oyun oynarken, dijital oyun türlerinden en fazla tercih edileni ise bulmaca olarak öne çıkıyor.

Oyun sektöründeki büyüme eğiliminin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini belirten IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, 2025 yılında App Store'da yüzde 42’lik oranla; Google Play Store'da ise yüzde 71’lik oranla en fazla gelir sağlayan kategorinin oyun olmasının beklendiğini kaydetti. Dünya genelinde hızlı şekilde büyüyen sektörün Türkiye’de de oldukça büyük bir sıçrama yaşadığını belirterek, "Bilgisayar oyunu, mobil oyun ve uygulama alanında üretim yapmak isteyen girişimcileri devlet destekleri, hibeler ve teşvikler konusundaki tecrübelerimizle destekleyerek markalaşma yolunda ilerlemelerine katkıda bulunuyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.