Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Yetiştiricilere 'vergi iadesi' uyarısı

Ekonomi 17.11.2021 - 18:21, Güncelleme: 17.11.2021 - 23:16 1165+ kez okundu.
 

Yetiştiricilere 'vergi iadesi' uyarısı

Tarımsal desteklemelerden kesilen gelir vergisinin iadesinde Vergi Dairelerine başvuru için son tarih 31 Aralık 2021
ANKARA (İGFA) - Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, yaptığı açıklamada üreticileri ve yetiştiricileri uyararak tarımsal desteklemelerden kesilen gelir vergisi stopajlarının iadesi için 31 Aralık 2021 tarihine kadar Vergi Dairelerine başvurulması gerektiğini duyurdu. TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik, üreticilere ödenen Tarımsal Desteklemeler kapsamında, bitkisel destekleme ödemelerinden yüzde 4, hayvansal destekleme ödemelerinden ise yüzde 2 oranında kesilen Gelir Vergisi stopajlarının 26 Ekim 2021 tarihinde yürürlüğe giren 7338 sayılı Kanun ile kaldırılmış ve aynı Kanun ile de bu hükmün yürürlüğe girdiği tarihten önce tarımsal destek ödemeleri üzerinden tevkif edilerek tahsil edilen Gelir Vergisi tutarlarının vergi dairelerine başvurulması halinde faizi ile birlikte  iade edileceği hükmü getirildiğini anımsattı. Çelik, zaman aşımı süresinin geriye dönük olarak 5 yıl olması dolayısıyla iade talebinde bulunacak yetiştiricilerin 2016 yılı içinde yapılan kesintilere ilişkin zaman aşımı süresini kaçırmamalarından 31 Aralık 2021 tarihine kadar vergi dairelerine başvurmaları gerektiğini söyledi.
Tarımsal desteklemelerden kesilen gelir vergisinin iadesinde Vergi Dairelerine başvuru için son tarih 31 Aralık 2021

ANKARA (İGFA) - Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, yaptığı açıklamada üreticileri ve yetiştiricileri uyararak tarımsal desteklemelerden kesilen gelir vergisi stopajlarının iadesi için 31 Aralık 2021 tarihine kadar Vergi Dairelerine başvurulması gerektiğini duyurdu.

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik, üreticilere ödenen Tarımsal Desteklemeler kapsamında, bitkisel destekleme ödemelerinden yüzde 4, hayvansal destekleme ödemelerinden ise yüzde 2 oranında kesilen Gelir Vergisi stopajlarının 26 Ekim 2021 tarihinde yürürlüğe giren 7338 sayılı Kanun ile kaldırılmış ve aynı Kanun ile de bu hükmün yürürlüğe girdiği tarihten önce tarımsal destek ödemeleri üzerinden tevkif edilerek tahsil edilen Gelir Vergisi tutarlarının vergi dairelerine başvurulması halinde faizi ile birlikte  iade edileceği hükmü getirildiğini anımsattı.

Çelik, zaman aşımı süresinin geriye dönük olarak 5 yıl olması dolayısıyla iade talebinde bulunacak yetiştiricilerin 2016 yılı içinde yapılan kesintilere ilişkin zaman aşımı süresini kaçırmamalarından 31 Aralık 2021 tarihine kadar vergi dairelerine başvurmaları gerektiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.