Avusturya'da binlerce kişi Covid-19 önlemlerini protesto etti

Dünya 20.11.2021 - 23:35, Güncelleme: 20.11.2021 - 23:35 6526+ kez okundu.
 

Avusturya'da binlerce kişi Covid-19 önlemlerini protesto etti

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaklaşık 35 bin kişi, ülke genelinde pazartesi günüden itibaren uygulanacak sokağa çıkma yasağının da aralarında bulunduğu Covid19 kısıtlamalarını protesto etti.
Avusturya'da halk Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle sokağa indi. Başkent Viyana'da yaklaşık 35 bin kişi, pazartesi günüden itibaren 20 gün süreyle uygulanacak sokağa çıkma yasağının da aralarında bulunduğu Covid-19 kısıtlamalarını protesto etti. Hofburg Sarayı önündeki Heldenplatz Meydanı'nda bir araya gelen göstericiler, ellerinde Avusturya bayrakları ile "Aşı zorunluluğuna hayır", “Özgürlük", “Kısıtlamalar kaldırılsın", “Aşıya hayır”, “Yeter artık” ve "Kahrolsun faşist diktatörlük" yazılı pankartlar taşırken, sık sık hükümet karşıtı sloganlar attı.     Polisin geniş önlemler aldığı protestoda, Covid-19 tedbirlerine uymayan göstericilere polis cezai işlem uygularken, göstericiler cezalara tepki gösterdi. Başkentteki birinci bölgeyi çevreleyen Ring'de devam eden yürüyüş Heldenplatz Meydanı'nda olaysız şekilde son buldu. Polis, gösteriler sırasında yasaklı semboller taşıyan ve taşkınlık yapan yaklaşık 10 kişinin gözaltına alındığını aktardı.   Avusturya, kış mevsimi öncesi sokağa çıkma yasağı ilan eden ilk Avrupa ülkesi oldu   Avusturya'da 15 Kasım'da Covid-19 aşısı olmayanlar veya hastalığı atlatıp iyileştiğini belgelendirmeyen 12 yaşın üzerindeki kişiler için sokağa çıkma kısıtlaması yürürlüğe girmişti. Hükümet bu kararın ardından 19 Kasım'da ise, 22 Kasım'da başlayacak olan ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Bu kararla Avusturya, kış mevsimi öncesi sokağa çıkma yasağı ilan eden ilk Avrupa ülkesi olmuştu.    1 Şubat'tan itibaren aşı zorunlu olacak   Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise, uzun süredir aşının zorunlu olmaması yönünde bir fikir birliği olduğunu kaydetmiş, aşı karşıtlığı ve yalan haberler nedeniyle halkın büyük bir kısmının aşı olmayı reddettiğini ifade etmişti. Schallenberg, 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren aşının zorunlu hale getirileceğini duyurmuştu. Avusturya'da salgının başından bu yana 1 milyon 42 bin 571 vaka tespit edilirken, 11 bin 993 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Avusturya'da nüfusun yaklaşık yüzde 66'sı Covid-19'a karşı tamamen aşılanırken, bu oran Batı Avrupa'daki en düşük aşılama oranlarından biri olarak kayıtlara geçti.
Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaklaşık 35 bin kişi, ülke genelinde pazartesi günüden itibaren uygulanacak sokağa çıkma yasağının da aralarında bulunduğu Covid19 kısıtlamalarını protesto etti.

Avusturya'da halk Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle sokağa indi. Başkent Viyana'da yaklaşık 35 bin kişi, pazartesi günüden itibaren 20 gün süreyle uygulanacak sokağa çıkma yasağının da aralarında bulunduğu Covid-19 kısıtlamalarını protesto etti. Hofburg Sarayı önündeki Heldenplatz Meydanı'nda bir araya gelen göstericiler, ellerinde Avusturya bayrakları ile "Aşı zorunluluğuna hayır", “Özgürlük", “Kısıtlamalar kaldırılsın", “Aşıya hayır”, “Yeter artık” ve "Kahrolsun faşist diktatörlük" yazılı pankartlar taşırken, sık sık hükümet karşıtı sloganlar attı.

 

 

Polisin geniş önlemler aldığı protestoda, Covid-19 tedbirlerine uymayan göstericilere polis cezai işlem uygularken, göstericiler cezalara tepki gösterdi. Başkentteki birinci bölgeyi çevreleyen Ring'de devam eden yürüyüş Heldenplatz Meydanı'nda olaysız şekilde son buldu. Polis, gösteriler sırasında yasaklı semboller taşıyan ve taşkınlık yapan yaklaşık 10 kişinin gözaltına alındığını aktardı.

 

Avusturya, kış mevsimi öncesi sokağa çıkma yasağı ilan eden ilk Avrupa ülkesi oldu

 

Avusturya'da 15 Kasım'da Covid-19 aşısı olmayanlar veya hastalığı atlatıp iyileştiğini belgelendirmeyen 12 yaşın üzerindeki kişiler için sokağa çıkma kısıtlaması yürürlüğe girmişti. Hükümet bu kararın ardından 19 Kasım'da ise, 22 Kasım'da başlayacak olan ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Bu kararla Avusturya, kış mevsimi öncesi sokağa çıkma yasağı ilan eden ilk Avrupa ülkesi olmuştu. 

 

1 Şubat'tan itibaren aşı zorunlu olacak

 

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise, uzun süredir aşının zorunlu olmaması yönünde bir fikir birliği olduğunu kaydetmiş, aşı karşıtlığı ve yalan haberler nedeniyle halkın büyük bir kısmının aşı olmayı reddettiğini ifade etmişti. Schallenberg, 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren aşının zorunlu hale getirileceğini duyurmuştu.

Avusturya'da salgının başından bu yana 1 milyon 42 bin 571 vaka tespit edilirken, 11 bin 993 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Avusturya'da nüfusun yaklaşık yüzde 66'sı Covid-19'a karşı tamamen aşılanırken, bu oran Batı Avrupa'daki en düşük aşılama oranlarından biri olarak kayıtlara geçti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.