Gaziantep'ten Çinli iş insanlarına iş birliği mesajı

Ekonomi 25.11.2021 - 14:18, Güncelleme: 25.11.2021 - 16:20 884+ kez okundu.
 

Gaziantep'ten Çinli iş insanlarına iş birliği mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye-Çin İş ve Yatırım Forumu Gaziantep Buluşmalarına yaptığı konuşmada, iki ülke halkını daha refah bir yaşama erdirebilecek yeni çalışmalara başlanılması gerektiğini söyledi.
GAZİANTEP (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gaziantep Valiliği ve İpekyolu Kalkınma Ajansı iş birliğinde Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Güneydoğu İhracatçılar Birliği destekleri ile gerçekleşen Türkiye-Çin İş ve Yatırım Forumu Gaziantep Buluşmaları özel bir otelin toplantı salonunda başladı.   İki gün sürecek forumun açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ortak çalışma vurgusu yaparak üretimden yatırım fırsatlarına, şehrin özelliklerinden turizm konusunda yeni planlamalara kadar birçok konudan bahsederek, ticaretin güçlenmesinin önemine dikkati çekti.   Bölgenin yatırım ortamını tanıtarak sanayicilerle iş birliği hedefini sunan Başkan Şahin, Kapadokya’nın çok sayıda Asyalı turiste ev sahipliği yaptığını söyledi. “Artık deniz, kum, güneş turizmi ekseninden çıkan yeni bir dünya var. Asya turistini Fırat’a getirmek istiyoruz" diyen Başkan Şahin, "Fırat beraberinde hayat, keyif ve keşif alanı sunuyor. İnsanlar artık deneyim, hasat, keşif yapmak istiyor. Ürünlerin lezzetlerinin hikayesini turistlerimizin keşfetmek istediğini biliyoruz. Bunu size sağlayacak en önemli bölge burası. Bu yüzden turistlerimizi buraya davet ediyoruz. Bu ziyaretle birlikte her bir başlığı çalışmak ve bu başlıkların sonunda bütün dünyaya şu mesajı vermek istiyoruz: Dünya barışı denilen şey ticaret ile başlar. Dünya barışı ortak sofrayla gerçekleşir. Ortak sofra birleştiriyor, ticaret zenginleştiriyor. Birlikte daha çok iş yapıp, sağlıklı lezzetin başkentini bütün Çinli kardeşlerimizin görmesini sağlayalım, Dünya barışına hep birlikte katkıda bulunalım” mesajını verdi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye-Çin İş ve Yatırım Forumu Gaziantep Buluşmalarına yaptığı konuşmada, iki ülke halkını daha refah bir yaşama erdirebilecek yeni çalışmalara başlanılması gerektiğini söyledi.

GAZİANTEP (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gaziantep Valiliği ve İpekyolu Kalkınma Ajansı birliğinde Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Güneydoğu İhracatçılar Birliği destekleri ile gerçekleşen Türkiye- Çin İş ve Yatırım Forumu Gaziantep Buluşmaları özel bir otelin toplantı salonunda başladı.

 

İki gün sürecek forumun açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ortak çalışma vurgusu yaparak üretimden yatırım fırsatlarına, şehrin özelliklerinden turizm konusunda yeni planlamalara kadar birçok konudan bahsederek, ticaretin güçlenmesinin önemine dikkati çekti.

 

Bölgenin yatırım ortamını tanıtarak sanayicilerle birliği hedefini sunan Başkan Şahin, Kapadokya’nın çok sayıda Asyalı turiste ev sahipliği yaptığını söyledi. “Artık deniz, kum, güneş turizmi ekseninden çıkan yeni bir dünya var. Asya turistini Fırat’a getirmek istiyoruz" diyen Başkan Şahin, "Fırat beraberinde hayat, keyif ve keşif alanı sunuyor. İnsanlar artık deneyim, hasat, keşif yapmak istiyor. Ürünlerin lezzetlerinin hikayesini turistlerimizin keşfetmek istediğini biliyoruz. Bunu size sağlayacak en önemli bölge burası. Bu yüzden turistlerimizi buraya davet ediyoruz. Bu ziyaretle birlikte her bir başlığı çalışmak ve bu başlıkların sonunda bütün dünyaya şu mesajı vermek istiyoruz: Dünya barışı denilen şey ticaret ile başlar. Dünya barışı ortak sofrayla gerçekleşir. Ortak sofra birleştiriyor, ticaret zenginleştiriyor. Birlikte daha çok yapıp, sağlıklı lezzetin başkentini bütün Çinli kardeşlerimizin görmesini sağlayalım, Dünya barışına hep birlikte katkıda bulunalım” mesajını verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.