Sağlık turizminde 'diplomalı' destek

09.01.2022 - 11:55, Güncelleme: 09.01.2022 - 11:55 1165+ kez okundu.
 

Sağlık turizminde 'diplomalı' destek

Pandemi öncesinde 3 milyar dolarlık ekonomik hacime ulaşan, salgın döneminde de son 10 yılda kazandığı ivmeyi devam ettirmek adına var gücüyle çalışan sağlık turizmi sektörü, destek eleman açığına çare arıyor. ANTALYA (İGFA) - Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi ve Alanya Sağlık Turizmi Derneği'nin destekleriyle düzenlenen Sağlık Turizmi Eğitim Çalıştayı, sektörün geleceğine ışık tuttu. Çalıştaya davet edilen TÜSATDER Başkanı Dr. Servet Terziler, sektördeki destek eleman açığına vurgu yaptı. Türk Sağlık Turizmi Derneği  (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, Türkiye'de günde ortalama 2 bin saç ekimi işlemi yapıldığına dikkati çekerek, "Her vaka başına 1 destek eleman olması gerektiğini düşünüyorum. Bu alanda en az 10-15 bin eleman açığımız var. Çalıştay raporumuzu YÖK'e sunacağız. İki yıllık eğitim programları ile sağlık alanında temel bilgilere sahip nitelikli destek elemanlar yetiştirilmesi hem ülkemizin hem de sektörümüzün önünü açar" dedi. Saç ekimi ve saç tedavileri alanındaki son gelişmeleri de paylaşan Dr. Terziler, "“Saç ekimine bakıldığı zaman ön plana çıkan ülkeler arasında İtalya, İspanya, İngiltere, Almanya, Hollanda gibi ülkelerde Türkiye ön planda. Estetik Cerrahiye bakıldığı zaman yine kıta Avrupa’sından Hollanda, Almanya, İngiltere, Fransa’nın yanında kuzey ülkelerinden Norveç, İsveç, Danimarka gibi ülkelerden çok fazla akımlar aldık. Romanya’dan da güzel akımlar gelmeye devam ediyor. Aynı şekilde Amerika ve Kanada gibi okyanus ötesinden de gelmeye devam ediliyor. Geçen yıl Japonya’dan ve Hindistan’dan yoğun talepler alıyorduk ancak COVID-19, Asya’nın akımını oldukça azalttı. Rakamsal boyutlara baktığımızda özellikle Mart, Nisan, Mayıs aylarında Covid çok ciddi bir yükseliş yaptığından dolayı bizim de ivmemiz azalmaya başladı" diye konuştu.

Pandemi öncesinde 3 milyar dolarlık ekonomik hacime ulaşan, salgın döneminde de son 10 yılda kazandığı ivmeyi devam ettirmek adına var gücüyle çalışan sağlık turizmi sektörü, destek eleman açığına çare arıyor.

ANTALYA (İGFA) - Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi ve Alanya Sağlık Turizmi Derneği'nin destekleriyle düzenlenen Sağlık Turizmi Eğitim Çalıştayı, sektörün geleceğine ışık tuttu. Çalıştaya davet edilen TÜSATDER Başkanı Dr. Servet Terziler, sektördeki destek eleman açığına vurgu yaptı.

Türk Sağlık Turizmi Derneği  (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, Türkiye'de günde ortalama 2 bin saç ekimi işlemi yapıldığına dikkati çekerek, "Her vaka başına 1 destek eleman olması gerektiğini düşünüyorum. Bu alanda en az 10-15 bin eleman açığımız var. Çalıştay raporumuzu YÖK'e sunacağız. İki yıllık eğitim programları ile sağlık alanında temel bilgilere sahip nitelikli destek elemanlar yetiştirilmesi hem ülkemizin hem de sektörümüzün önünü açar" dedi.

Saç ekimi ve saç tedavileri alanındaki son gelişmeleri de paylaşan Dr. Terziler, "“Saç ekimine bakıldığı zaman ön plana çıkan ülkeler arasında İtalya, İspanya, İngiltere, Almanya, Hollanda gibi ülkelerde Türkiye ön planda. Estetik Cerrahiye bakıldığı zaman yine kıta Avrupa’sından Hollanda, Almanya, İngiltere, Fransa’nın yanında kuzey ülkelerinden Norveç, İsveç, Danimarka gibi ülkelerden çok fazla akımlar aldık. Romanya’dan da güzel akımlar gelmeye devam ediyor. Aynı şekilde Amerika ve Kanada gibi okyanus ötesinden de gelmeye devam ediliyor. Geçen yıl Japonya’dan ve Hindistan’dan yoğun talepler alıyorduk ancak COVID-19, Asya’nın akımını oldukça azalttı. Rakamsal boyutlara baktığımızda özellikle Mart, Nisan, Mayıs aylarında Covid çok ciddi bir yükseliş yaptığından dolayı bizim de ivmemiz azalmaya başladı" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.