KAĞANDER çalışmalarını hızlandırdı

Genel 24.01.2022 - 05:52, Güncelleme: 24.01.2022 - 05:52 5521+ kez okundu.
 

KAĞANDER çalışmalarını hızlandırdı

Bursa’dan her boyu temsil etmek üzere 24 kurucu; Eskişehir, Bilecik, Balıkesir, Aydın, Denizli ve Kütahya ‘dan da birer olmak üzere toplam 30 kurucu tarafından kuruluş çalışmaları yürütülen KAĞANDER, 20 Ocak itibariyle resmi bir STK haline geldi.
Vizyon oluşumu, alt yapısı ve bağlantıları Mustafa BAY’ ın,  15. ve 16. Dönemdeki   ( 2012-2015  ) Dağder Genel Başkanlığı dönemine dayanan gönüllü birliktelik, özellikle Bilecik  ( Arif DURMUS & Nihat YELKEN ) ve Eskişehir ( Niyazi ÇAPA ve Tuncay KURU) ’deki Yörük –Türkmen STK’ larında kendini ispatlamış duayenlerin de destek olmasıyla önemli bir güce dönüştü.  Bursa GÖLDER- Semih ÖZ ve İşçiler- İsmail DORU, mevcut Dağder yönetiminden Mehmet DEĞİN, Soma Balıkesirliler Derneği önceki dönem başkanlarından İrfan ATİK ve Karacabey Balıkesirliler derneği başkanı ve Karacabey dernekler federasyonu kurucularından Musa ALTIN gibi Manav ve muhacir kitleden de kurucuların katılımıyla 24 Oğuz boyuna hitap eden, federasyon ve konfederasyon potansiyeli olan bir hareket sürecine girilmiş oldu. Genel merkezin Bursa ve hareket adının da KAĞANDER olmasına karar verildi. Adını Oğuz Kağan’ dan alan  KAĞANDER,  boy/soy/ meşrep/coğrafya hatta inanç şekilleri bakımından kimseyi ayrıştırmadan kendini Oğuz Boylarından  ve kültüründen hisseden herkesi kucaklayıp milli birliğimizi perçinlemek istiyor. Yine Orta Asya’dan Avrupa içlerine kadar Alplik ve Erenlik yönleriyle coğrafyaları vatan yapan,  merhamet ve adalet iklimi yaratan Oğuz Boyu’nun değerlerinin post modern dünyaya yeniden sunulmasını ve geleceğimizi değerlerin şekillendirmesini hedefliyor.       Kurucu genel başkanlığını,  DAĞDER Genel Başkanlığı görevinde iken Bursa’da iz bırakan eğitimci Mustafa BAY, Genel sekreterliğini Orta Asya- Kafkasya araştırmacısı Murat UZAK ve muhasipliğini de Büyükorhan Merkez Danaçalı Dernek Başkanı Bekir ÖZTÜRK’ ün üstlendiği Kağander ‘ in merkezi Fevzi ÇAKMAK Cad. Çağrı Katlı Otopark – İş Merkezinde Bursalılara kapılarını açıyor. “ Logolarının da tamamlandığını ve bir sonraki adımın, KAĞANDER federasyonu ve daha sonra da kurucu illerimizle birlikte KAĞANDER konfederasyonu kurmak olduğunu açıklayan Mustafa BAY, hiçbir kişi, kurum veya kuruluşla organik bağlarının olmadığını ve vizyon odaklı bir stk olacaklarını belirterek  “tüzüğümüzde kuruluş amacımız net bir şekilde tanımlanmıştır”  dedi ve tüzükten ilgi maddeyi okudu:  “Amacımız= Günümüzde Yörük, Türkmen, Manav, Muhacir vb. isimlerle adlandırılan 24 Oğuz Boyu’ un milli -manevi, kültürel – folklorik ve sosyal kimlik değerlerinin ve özelliklerinin araştırılması; bunların gelecek nesillere aktarılması ve insanlığa sunulması ve böylece hem milli birliğin güçlenmesi hem de bir arada yaşamayı kolaylaştırıcı medeniyet değerlerimizin geleceğimizi şekillendirmede daha etkili bir rol oynamasını sağlamak.”
Bursa’dan her boyu temsil etmek üzere 24 kurucu; Eskişehir, Bilecik, Balıkesir, Aydın, Denizli ve Kütahya ‘dan da birer olmak üzere toplam 30 kurucu tarafından kuruluş çalışmaları yürütülen KAĞANDER, 20 Ocak itibariyle resmi bir STK haline geldi.

Vizyon oluşumu, alt yapısı ve bağlantıları Mustafa BAY’ ın,  15. ve 16. Dönemdeki   ( 2012-2015  ) Dağder Genel Başkanlığı dönemine dayanan gönüllü birliktelik, özellikle Bilecik  ( Arif DURMUS & Nihat YELKEN ) ve Eskişehir ( Niyazi ÇAPA ve Tuncay KURU) ’deki Yörük –Türkmen STK’ larında kendini ispatlamış duayenlerin de destek olmasıyla önemli bir güce dönüştü.  Bursa GÖLDER- Semih ÖZ ve İşçiler- İsmail DORU, mevcut Dağder yönetiminden Mehmet DEĞİN, Soma Balıkesirliler Derneği önceki dönem başkanlarından İrfan ATİK ve Karacabey Balıkesirliler derneği başkanı ve Karacabey dernekler federasyonu kurucularından Musa ALTIN gibi Manav ve muhacir kitleden de kurucuların katılımıyla 24 Oğuz boyuna hitap eden, federasyon ve konfederasyon potansiyeli olan bir hareket sürecine girilmiş oldu. Genel merkezin Bursa ve hareket adının da KAĞANDER olmasına karar verildi. Adını Oğuz Kağan’ dan alan  KAĞANDER,  boy/soy/ meşrep/coğrafya hatta inanç şekilleri bakımından kimseyi ayrıştırmadan kendini Oğuz Boylarından  ve kültüründen hisseden herkesi kucaklayıp milli birliğimizi perçinlemek istiyor. Yine Orta Asya’dan Avrupa içlerine kadar Alplik ve Erenlik yönleriyle coğrafyaları vatan yapan,  merhamet ve adalet iklimi yaratan Oğuz Boyu’nun değerlerinin post modern dünyaya yeniden sunulmasını ve geleceğimizi değerlerin şekillendirmesini hedefliyor.  

 

 

Kurucu genel başkanlığını,  DAĞDER Genel Başkanlığı görevinde iken Bursa’da iz bırakan eğitimci Mustafa BAY, Genel sekreterliğini Orta Asya- Kafkasya araştırmacısı Murat UZAK ve muhasipliğini de Büyükorhan Merkez Danaçalı Dernek Başkanı Bekir ÖZTÜRK’ ün üstlendiği Kağander ‘ in merkezi Fevzi ÇAKMAK Cad. Çağrı Katlı Otopark – İş Merkezinde Bursalılara kapılarını açıyor. “ Logolarının da tamamlandığını ve bir sonraki adımın, KAĞANDER federasyonu ve daha sonra da kurucu illerimizle birlikte KAĞANDER konfederasyonu kurmak olduğunu açıklayan Mustafa BAY, hiçbir kişi, kurum veya kuruluşla organik bağlarının olmadığını ve vizyon odaklı bir stk olacaklarını belirterek  “tüzüğümüzde kuruluş amacımız net bir şekilde tanımlanmıştır”  dedi ve tüzükten ilgi maddeyi okudu:  “Amacımız= Günümüzde Yörük, Türkmen, Manav, Muhacir vb. isimlerle adlandırılan 24 Oğuz Boyu’ un milli -manevi, kültürel – folklorik ve sosyal kimlik değerlerinin ve özelliklerinin araştırılması; bunların gelecek nesillere aktarılması ve insanlığa sunulması ve böylece hem milli birliğin güçlenmesi hem de bir arada yaşamayı kolaylaştırıcı medeniyet değerlerimizin geleceğimizi şekillendirmede daha etkili bir rol oynamasını sağlamak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.