Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

YTB’DEN BALKANTÜRKSİAD’A ÖVGÜ

Ekonomi 30.01.2022 - 23:13, Güncelleme: 30.01.2022 - 23:13 1648+ kez okundu.
 

YTB’DEN BALKANTÜRKSİAD’A ÖVGÜ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, 12 Balkan ülkesindeki ata yadigarı eserlerin minyatürlerinden oluşan ve açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören Minia BALKANTÜRK Parkı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç’ün de katıldığı ziyarette, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, projenin mimarı Seçil Bulcan Ürküt ile minyatürleri yapan 3d Maket’in Genel Müdürü Nedim Yılmaz, YTB Başkanı Abdullah Eren’e park ve minyatürlerle ilgili bilgi verdi. İncelemelerinden sonra açıklama yapan YTB Başkanı Abdullah Eren, “Balkanların farklı ülkelerinden Osmanlı mirası eserlerin sergilenecek olması ve bir Balkan Parkı yapılacak olması bizi heyecanlandırdı. Zira, mimari eserler sadece binalardan taşlardan ibaret değil, bir medeniyetin kültürün damıtılmış halidir. O eserlerde kullanılan mimari estetik o medeniyetin de dünyaya bakışını da gösterir. Osmanlı medeniyetinin Balkanlarda meydana getirmiş olduğu büyük mimari hareketlilik Osmanlı’nın Balkan İmparatorluğu olduğunu da tescilleyen belgelerdir” dedi. “MİNİA BALKANTÜRK PARKI PROJESİNDE YER ALMIŞ OLMAKTAN MUTLUYUZ” Balkan ülkelerindeki eserlerin minyatürlerinin Bursa’da bir park halinde hizmete sunulmuş olmasının çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen YTB Başkanı Abdullar Eren, “Bu anlamda Evlad-ı Fatihan’ın serhat ruhlu iş insanları kutluyorum, BALKANTÜRKSİAD’a teşekkür ediyorum. Biz de YTB olarak bu projenin içinde yer almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bursa’da, Balkan ve Rumeli coğrafyasından insanlarımızın yoğun olarak yaşadığı böyle bir şehirde çocuklarımızın ve gençlerimizin bu parka gelip bu mimari eserleri görüp atalarının farklı coğrafyalarda neler yapmış olduğunu öğrenmeleri çok önemli. Farklı şehirlerimizde bunun yapılmasını isteriz. Belediyelerimiz, Valiliklerimiz eminim ki farklı şehirlerde sadece Balkan coğrafyasında değil, Kafkaslarda, Ortadoğu coğrafyasında Kuzey Afrika’daki Osmanlı mimari yadigarlarının bugüne taşınmasıyla alakalı bu tür sergiler, parklar inşa ederlerse çok memnun oluruz” şeklinde konuştu. YTB Başkanı Abdullah Eren’in Minia BALKANTÜRK Parkı’nı ziyaretine katılan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de, “Parkımızın hem iç turizme hem de dış turizme ve öğrencilerimize katkı vereceğine gönülden inanıyorum. Burada öğrencilerimiz ileriki günlerde gelip öğretmenleriyle birlikte hem bu eserleri gezebilecekler hem de gerekli tarihi bilgilere de sahip olabileceklerdir” dedi. YTB Başkanı Abdullah Eren’i ağırlamaktan büyük memnuniyet duydukların söyleyen BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir de, “Böyle bir projede bizlere verdikleri destek nedeniyle Abdullah Eren Başkanımıza ve kendisinin nezdinde YTB’nin bütün çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Minia BALKANTÜRK Parkı’ndaki incelemelerinden sonra BALKANTÜRKSİAD’ın çalışmaları hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir’den bilgiler alan YTB Başkanı Abdullah Eren, kuruluş hazırlıkları devam eden BALKANTÜRKSİAD Kütüphanesine YTB tarafından hazırlanan ve Dr. Sadık Ahmet’in yaşam öyküsü ile Batı Trakya için verdiği mücadelelerin anlatıldığı kitabı imzalayarak hediye etti.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, 12 Balkan ülkesindeki ata yadigarı eserlerin minyatürlerinden oluşan ve açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören Minia BALKANTÜRK Parkı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç’ün de katıldığı ziyarette, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, projenin mimarı Seçil Bulcan Ürküt ile minyatürleri yapan 3d Maket’in Genel Müdürü Nedim Yılmaz, YTB Başkanı Abdullah Eren’e park ve minyatürlerle ilgili bilgi verdi.

İncelemelerinden sonra açıklama yapan YTB Başkanı Abdullah Eren, “Balkanların farklı ülkelerinden Osmanlı mirası eserlerin sergilenecek olması ve bir Balkan Parkı yapılacak olması bizi heyecanlandırdı. Zira, mimari eserler sadece binalardan taşlardan ibaret değil, bir medeniyetin kültürün damıtılmış halidir. O eserlerde kullanılan mimari estetik o medeniyetin de dünyaya bakışını da gösterir. Osmanlı medeniyetinin Balkanlarda meydana getirmiş olduğu büyük mimari hareketlilik Osmanlı’nın Balkan İmparatorluğu olduğunu da tescilleyen belgelerdir” dedi.

“MİNİA BALKANTÜRK PARKI PROJESİNDE YER ALMIŞ OLMAKTAN MUTLUYUZ”

Balkan ülkelerindeki eserlerin minyatürlerinin Bursa’da bir park halinde hizmete sunulmuş olmasının çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen YTB Başkanı Abdullar Eren, “Bu anlamda Evlad-ı Fatihan’ın serhat ruhlu iş insanları kutluyorum, BALKANTÜRKSİAD’a teşekkür ediyorum. Biz de YTB olarak bu projenin içinde yer almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bursa’da, Balkan ve Rumeli coğrafyasından insanlarımızın yoğun olarak yaşadığı böyle bir şehirde çocuklarımızın ve gençlerimizin bu parka gelip bu mimari eserleri görüp atalarının farklı coğrafyalarda neler yapmış olduğunu öğrenmeleri çok önemli. Farklı şehirlerimizde bunun yapılmasını isteriz. Belediyelerimiz, Valiliklerimiz eminim ki farklı şehirlerde sadece Balkan coğrafyasında değil, Kafkaslarda, Ortadoğu coğrafyasında Kuzey Afrika’daki Osmanlı mimari yadigarlarının bugüne taşınmasıyla alakalı bu tür sergiler, parklar inşa ederlerse çok memnun oluruz” şeklinde konuştu.

YTB Başkanı Abdullah Eren’in Minia BALKANTÜRK Parkı’nı ziyaretine katılan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de, “Parkımızın hem iç turizme hem de dış turizme ve öğrencilerimize katkı vereceğine gönülden inanıyorum. Burada öğrencilerimiz ileriki günlerde gelip öğretmenleriyle birlikte hem bu eserleri gezebilecekler hem de gerekli tarihi bilgilere de sahip olabileceklerdir” dedi.

YTB Başkanı Abdullah Eren’i ağırlamaktan büyük memnuniyet duydukların söyleyen BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir de, “Böyle bir projede bizlere verdikleri destek nedeniyle Abdullah Eren Başkanımıza ve kendisinin nezdinde YTB’nin bütün çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Minia BALKANTÜRK Parkı’ndaki incelemelerinden sonra BALKANTÜRKSİAD’ın çalışmaları hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir’den bilgiler alan YTB Başkanı Abdullah Eren, kuruluş hazırlıkları devam eden BALKANTÜRKSİAD Kütüphanesine YTB tarafından hazırlanan ve Dr. Sadık Ahmet’in yaşam öyküsü ile Batı Trakya için verdiği mücadelelerin anlatıldığı kitabı imzalayarak hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.