Karabıyık sınav ücretlerini değerlendirdi

Siyaset 10.03.2022 - 22:35, Güncelleme: 10.03.2022 - 22:35 8534+ kez okundu.
 

Karabıyık sınav ücretlerini değerlendirdi

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yaptığı basın açıklaması ile 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) geç başvuru ücretlerinin yüzde 50 oranında daha fazla olmasını değerlendirdi.
AKP iktidarında öğrencilerin üstün yararının ve ekonomik koşullarının gözetilmediğini ifade eden Karabıyık, “Yaşadığımız krizde ve enflasyon ortamında gelir kaybına uğrayan, kriz öncesinde de geçim sıkıntısı yaşayan ve bu sorunları derinleşen, belki sınav ücretini son başvuru tarihi geçtikten sonra borçla denkleştiren ailelerin çocukları, bu kriz ortamında yüzde 50 oranında fazla ücret alınarak cezalandırılıyor. Her öğrencinin üniversiteye erişebilmesi için üniversiteye girişte barajı kaldırdığını ve böylece öğrenci üzerindeki psikolojik baskıyı da kaldırdıklarını söyleyenler, öncelikle sınava giriş ücretlerini kaldırmalıydı; ancak bu yapılmadığı gibi sınav ücretleri yüzde 50 oranında daha fazla alınıyor. Sınava giren öğrencilerin büyük bir bölümü bu ücreti ödeyemeyecek durumdadır. Üniversite başvurusu için işlemlerini yapan ama sınav harcını yatıramayan adayların geç başvuru ücretlerinin yüzde 50 oranında daha yüksek olması, pırıl pırıl gençlerimizin umutlarını, ideallerini yıkmaktır. ÖSYM, bu kriz ortamında geç başvuru ücretlerini yüzde 50 oranında fazla alması uygulamasını geri almalıdır hatta üniversitede okumak, bu eğitimi almak isteyen her gencin anayasal hakkı olduğu için, sınava giriş ücreti dahi olmamalıdır. Sınavların ücretsiz olması gerektiğini bir kez daha dile getiriyoruz.”
CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yaptığı basın açıklaması ile 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) geç başvuru ücretlerinin yüzde 50 oranında daha fazla olmasını değerlendirdi.

AKP iktidarında öğrencilerin üstün yararının ve ekonomik koşullarının gözetilmediğini ifade eden Karabıyık,

“Yaşadığımız krizde ve enflasyon ortamında gelir kaybına uğrayan, kriz öncesinde de geçim sıkıntısı yaşayan ve bu sorunları derinleşen, belki sınav ücretini son başvuru tarihi geçtikten sonra borçla denkleştiren ailelerin çocukları, bu kriz ortamında yüzde 50 oranında fazla ücret alınarak cezalandırılıyor.

Her öğrencinin üniversiteye erişebilmesi için üniversiteye girişte barajı kaldırdığını ve böylece öğrenci üzerindeki psikolojik baskıyı da kaldırdıklarını söyleyenler, öncelikle sınava giriş ücretlerini kaldırmalıydı; ancak bu yapılmadığı gibi sınav ücretleri yüzde 50 oranında daha fazla alınıyor. Sınava giren öğrencilerin büyük bir bölümü bu ücreti ödeyemeyecek durumdadır. Üniversite başvurusu için işlemlerini yapan ama sınav harcını yatıramayan adayların geç başvuru ücretlerinin yüzde 50 oranında daha yüksek olması, pırıl pırıl gençlerimizin umutlarını, ideallerini yıkmaktır. ÖSYM, bu kriz ortamında geç başvuru ücretlerini yüzde 50 oranında fazla alması uygulamasını geri almalıdır hatta üniversitede okumak, bu eğitimi almak isteyen her gencin anayasal hakkı olduğu için, sınava giriş ücreti dahi olmamalıdır. Sınavların ücretsiz olması gerektiğini bir kez daha dile getiriyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.