MSB: Tasarım tamamlandı, üretime geçildi

10.04.2022 - 18:12, Güncelleme: 10.04.2022 - 18:12 9109+ kez okundu.
 

MSB: Tasarım tamamlandı, üretime geçildi

Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için yerli ve gelişmiş teknolojilere sahip bir şekilde inşa edilecek olan Açık Deniz Karakol Gemisi’nin (ADKG) üretimine geçildiğini açıkladı.ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yerli ve gelişmiş teknolojilerle inşa edilecek olan Açık Deniz Karakol Gemisi’nin (ADKG), kritik tasarım aşamasının tamamlanarak üretimine geçildiğini duyurdu. MİLGEM sınıfı korvetlerin bir varyantı olarak geliştirilen ADKG, farklı bir ana tahrik sistemi, yapısal ve genel yerleşim felsefesi ile daha kısa sürede ve daha düşük maliyetle inşa edilmeleri için baştan aşağı yeniden tasarlandı. Geminin teknik özelliklerine ait bilgiler Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaşıldı. 104 kişilik yaşam yeri kapasitesi olan ADKG için Bakanlık, paylaşımında, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız için yüksek yerlilik ve gelişmiş teknoloji ile inşa edilecek Açık Deniz Karakol Gemisi’nin üretimine geçildi. Deniz Kuvvetlerimize ve asil milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için yerli ve gelişmiş teknolojilere sahip bir şekilde inşa edilecek olan Açık Deniz Karakol Gemisi’nin (ADKG) üretimine geçildiğini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yerli ve gelişmiş teknolojilerle inşa edilecek olan Açık Deniz Karakol Gemisi’nin (ADKG), kritik tasarım aşamasının tamamlanarak üretimine geçildiğini duyurdu.

MİLGEM sınıfı korvetlerin bir varyantı olarak geliştirilen ADKG, farklı bir ana tahrik sistemi, yapısal ve genel yerleşim felsefesi ile daha kısa sürede ve daha düşük maliyetle inşa edilmeleri için baştan aşağı yeniden tasarlandı.

Geminin teknik özelliklerine ait bilgiler Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaşıldı.

104 kişilik yaşam yeri kapasitesi olan ADKG için Bakanlık, paylaşımında, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız için yüksek yerlilik ve gelişmiş teknoloji ile inşa edilecek Açık Deniz Karakol Gemisi’nin üretimine geçildi. Deniz Kuvvetlerimize ve asil milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.