Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Nijer'de kasabaya silahlı saldırı: 60 ölü

Dünya 05.11.2021 - 13:45, Güncelleme: 05.11.2021 - 13:45 5853+ kez okundu.
 

Nijer'de kasabaya silahlı saldırı: 60 ölü

Nijer’in güneybatısında yer alan Banibangou kasabasına düzenlenen silahlı saldırıda belediye başkanı dahil en az 60 kişinin öldürüldüğü belirtildi.
Nijer'de kimliği belirsiz silahlı grupların baskınları devam ediyor. Ülkenin güneybatısında yer alan Banibangou kasabasına düzenlenen silahlı saldırıda, belediye başkanı dahil en az 60 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Kasabanın üst düzey yetkililerinden Zakari Karidjo yaptığı açıklamada, baskın hakkında henüz net bilgiler olmadığını ve kimsenin saldırıyı üstlenmediğini ifade etti. Baskın sırasında kasabada çatışma çıktığını aktaran Kardjo, çatışmada bazı saldırganlarında öldürüldüğünü açıkladı. Saldırının terör örgütü DEAŞ'a bağlı yerel bir terör örgütü tarafından düzenlediği düşünülüyor. Öte yandan bu yıl güneybatı Nijer'in sınır bölgelerinde sivillere yönelik saldırılarda 530'dan fazla insanın öldürüldüğü ve söz konusu can kaybının 2020'dekinden 5 kat daha fazla olduğu ifade edildi.
Nijer’in güneybatısında yer alan Banibangou kasabasına düzenlenen silahlı saldırıda belediye başkanı dahil en az 60 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Nijer'de kimliği belirsiz silahlı grupların baskınları devam ediyor. Ülkenin güneybatısında yer alan Banibangou kasabasına düzenlenen silahlı saldırıda, belediye başkanı dahil en az 60 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.


Kasabanın üst düzey yetkililerinden Zakari Karidjo yaptığı açıklamada, baskın hakkında henüz net bilgiler olmadığını ve kimsenin saldırıyı üstlenmediğini ifade etti.

Baskın sırasında kasabada çatışma çıktığını aktaran Kardjo, çatışmada bazı saldırganlarında öldürüldüğünü açıkladı.

Saldırının terör örgütü DEAŞ'a bağlı yerel bir terör örgütü tarafından düzenlediği düşünülüyor.

Öte yandan bu yıl güneybatı Nijer'in sınır bölgelerinde sivillere yönelik saldırılarda 530'dan fazla insanın öldürüldüğü ve söz konusu can kaybının 2020'dekinden 5 kat daha fazla olduğu ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.