Rektör Kılavuz’dan Türkiye 1.liğine ulaşan bölümlere teşekkür

Eğitim 18.02.2022 - 16:19, Güncelleme: 18.02.2022 - 16:19 8838+ kez okundu.
 

Rektör Kılavuz’dan Türkiye 1.liğine ulaşan bölümlere teşekkür

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın Araştırma Üniversiteleri ile öncelikli sektörleri eşleştirdiği proje kapsamında Otomotiv Malzeme Teknolojileri ve Hayvan Besleme alanlarında Türkiye 1.liği elde eden Fakültelere teşekkür belgesi takdim etti.
YÖK Başkanlığı tarafından önceki yıl hayata geçirilen “11. Kalkınma Planında Yer Alan Araştırma Üniversitelerinin Yetkinliklerine Göre Öncelikli Sektörlerle Eşleştirilmesi” projesi kapsamında Araştırma Üniversiteleri 8 öncelikli sektör ile eşleştirildi. Araştırma Üniversiteleri arasında bulunan BUÜ’nün eşleştirildiği öncelikli sektörler ise Otomotiv ve Gıda Arzı Güvenliği oldu. Devam eden çalışmalar, yetkinlik ve proje odaklı faaliyetlerin hesaplandığı analiz raporlarında BUÜ, Otomotiv üst başlığındaki ‘Malzeme Teknolojileri’ ile Gıda Arzı Güvenliği üst başlığındaki ‘Hayvan Besleme’ alanlarında Türkiye 1.si olarak ilan edildi. İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Üniversite yönetimi olarak sonuçların kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, elde edilen 1.likte emeği bulunan herkese teşekkür etti. Özel olarak hazırlanan teşekkür belgelerini Fakülte Dekanları ve bölüm yöneticilerine takdim eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Üniversite olarak öncelikli sektör talebimizi Gıda Arzı Güvenliği ve Otomotiv alanlarında kullanmıştık. YÖK Başkanlığımız ve TÜBİTAK yetkilileri ile bu konuları görüşmeden önce Üniversitemiz bünyesinde görev yapan akademisyenlerimizle bu konuları detaylı olarak istişare etmiştik. Yetkinliklerimizi, donanımlarımızı, güçlü ve zayıf yanlarımızı biliyorduk. Sonuçlar bizim için şaşırtıcı olmadı. Farklı bölüm ve programlar üzerinde de iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor” dedi. “FAKÜLTELERİMİZ DE AKADEMİSYENLERİMİZ DE EN İYİLER ARASINDA” Gıda Arzı Güvenliği ve Otomotiv alanlarında uzun yıllardan gelen bir bilgi birikimine sahip olduklarına işaret eden Rektör Kılavuz, Bu alanlarda önemli çalışmalara imza attıklarını ve bundan sonra da aynı hassasiyetle faaliyetlere devam edeceklerini vurguladı. Kılavuz; “Türkiye’nin en iyi Ziraat ve Mühendislik Fakültelerine sahibiz. Bu fakültelerde görev yapan akademisyenlerimiz de alanlarında söz sahibi bilim insanlarıdır. Elde edilen birinciliklerin üniversitemize, sektörlerimize ve akademik camiamıza hayırlar getirmesini diliyorum” açıklamasında bulundu.
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın Araştırma Üniversiteleri ile öncelikli sektörleri eşleştirdiği proje kapsamında Otomotiv Malzeme Teknolojileri ve Hayvan Besleme alanlarında Türkiye 1.liği elde eden Fakültelere teşekkür belgesi takdim etti.

YÖK Başkanlığı tarafından önceki yıl hayata geçirilen “11. Kalkınma Planında Yer Alan Araştırma Üniversitelerinin Yetkinliklerine Göre Öncelikli Sektörlerle Eşleştirilmesi” projesi kapsamında Araştırma Üniversiteleri 8 öncelikli sektör ile eşleştirildi. Araştırma Üniversiteleri arasında bulunan BUÜ’nün eşleştirildiği öncelikli sektörler ise Otomotiv ve Gıda Arzı Güvenliği oldu. Devam eden çalışmalar, yetkinlik ve proje odaklı faaliyetlerin hesaplandığı analiz raporlarında BUÜ, Otomotiv üst başlığındaki ‘Malzeme Teknolojileri’ ile Gıda Arzı Güvenliği üst başlığındaki ‘Hayvan Besleme’ alanlarında Türkiye 1.si olarak ilan edildi.

İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Üniversite yönetimi olarak sonuçların kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, elde edilen 1.likte emeği bulunan herkese teşekkür etti. Özel olarak hazırlanan teşekkür belgelerini Fakülte Dekanları ve bölüm yöneticilerine takdim eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Üniversite olarak öncelikli sektör talebimizi Gıda Arzı Güvenliği ve Otomotiv alanlarında kullanmıştık. YÖK Başkanlığımız ve TÜBİTAK yetkilileri ile bu konuları görüşmeden önce Üniversitemiz bünyesinde görev yapan akademisyenlerimizle bu konuları detaylı olarak istişare etmiştik. Yetkinliklerimizi, donanımlarımızı, güçlü ve zayıf yanlarımızı biliyorduk. Sonuçlar bizim için şaşırtıcı olmadı. Farklı bölüm ve programlar üzerinde de iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“FAKÜLTELERİMİZ DE AKADEMİSYENLERİMİZ DE EN İYİLER ARASINDA”

Gıda Arzı Güvenliği ve Otomotiv alanlarında uzun yıllardan gelen bir bilgi birikimine sahip olduklarına işaret eden Rektör Kılavuz, Bu alanlarda önemli çalışmalara imza attıklarını ve bundan sonra da aynı hassasiyetle faaliyetlere devam edeceklerini vurguladı. Kılavuz; “Türkiye’nin en iyi Ziraat ve Mühendislik Fakültelerine sahibiz. Bu fakültelerde görev yapan akademisyenlerimiz de alanlarında söz sahibi bilim insanlarıdır. Elde edilen birinciliklerin üniversitemize, sektörlerimize ve akademik camiamıza hayırlar getirmesini diliyorum” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.