Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Reşat Oyal Kültür Parkı'nda gençleştirme hazırlığı

Yerel Yönetim 03.04.2022 - 12:31, Güncelleme: 03.04.2022 - 12:48 14555+ kez okundu.
 

Reşat Oyal Kültür Parkı'nda gençleştirme hazırlığı

Bursa’da dönemin Belediye Başkanı Reşat Oyal tarafından 391 bin metrekare alan üzerine yapılan ve 1955 yılında hizmete açılan Reşat Oyal Kültür Parkı, yılların yorgunluğunu üzerinden atmaya hazırlanıyor.
BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 67 yıldır Bursalılara hizmet veren Reşat Oyal Kültür Parkı’nı günümüz şartlarına göre modernize etme çalışmaları kapsamında Reşat Oyal Kültür Parkı Kentsel Tasarım ve Açıkhava Tiyatrosu Fikir Projesi hazırlandı. Kültür Park’ı bütüncül bir planla ele almayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, ortak aklı devreye alarak Kültür Park’ta faaliyet gösteren işletme yetkilileri, üniversitelerin ilgili birimlerinde eğitim gören öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarıyla atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Yine vatandaş beklenti, şikayet ve önerilerinin tespiti için de herkese açık bir anket çalışması yapıldı. Hem atölye çalışmaları hem de anketten çıkan sonuçlar harmanlanarak, Reşat Oyal Kültür Parkı Kentsel Tasarım ve Açıkhava Tiyatrosu Fikir Projesi hazırlandı.   Hazırlanan projenin sunum toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugüne kadar defalarca ameliyat geçirmiş vücudu gençleştirmeye, günün şartlarına uyarlamaya çalışıyoruz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursalılara 67 yıldır hizmet veren Kültür Park’ın, günümüz şartlarına göre dizayn edilmesinin zorunluluk olduğunu söyledi. Başkan Aktaş, "Hala çok yeşil ve güzel. Bunun nostaljisiyle mutlu azınlık keyiflensin diye el atmıyoruz. Kültür Park gerçekten Bursa için çok kıymetli. Bursalıların çok ciddi hatıraları var. Sivil toplum kuruluşlarının mekanları var. Farklı fonksiyonlarda kafeler var. En iyi şekilde kotararak, bittiğinde herkesin keyif alacağı bir Kültür Parkı nasıl ortaya çıkarabiliriz diye çalışıyoruz. Bu çalışmanın bir lütuf değil, zorunluluk olduğu gerçeği kabul edelim. Süreç genel bir mutabakatla yürüsün istiyoruz. Eğer bir şey yapmazsak, radikal bir karar almazsak işin sonunun çok hayırlı olduğunu görmüyorum. Her halükarda ne yapıp edip, acil sonuca gitmemiz lazım. Süreci başlatmamız lazım. İnşallah hayırlı bir netice çıkar ve bir an evvel sonuca gideriz” dedi.   Konsept projeyi hazırlayan Mimar Ömer Selçuk Baz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda projenin detaylarını konunun tarafları ile paylaştı. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra parktaki işletme sahipleri, atölye çalışmalarına katılan üniversiteli gençler, ilgili akademik odaların temsilcileri, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesinden akademisyenler, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı. Proje çalışmasında doğal dokunun güçlendirilmesini merkeze alarak çalıştıklarını ifade eden Mimar Ömer Selçuk Baz, yapısal kullanımı yüzde 30 azaltmayı, yaya bisiklet yollarını yüzde 65 artırmayı, araç yollarını yüzde 70 azaltmayı, otopark kapasitesini yüzde 10 artırmayı ve su öğesini de yüzde 15 artırmayı ön gördüklerini ifade etti.  
Bursa’da dönemin Belediye Başkanı Reşat Oyal tarafından 391 bin metrekare alan üzerine yapılan ve 1955 yılında hizmete açılan Reşat Oyal Kültür Parkı, yılların yorgunluğunu üzerinden atmaya hazırlanıyor.

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 67 yıldır Bursalılara hizmet veren Reşat Oyal Kültür Parkı’nı günümüz şartlarına göre modernize etme çalışmaları kapsamında Reşat Oyal Kültür Parkı Kentsel Tasarım ve Açıkhava Tiyatrosu Fikir Projesi hazırlandı.

Kültür Park’ı bütüncül bir planla ele almayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, ortak aklı devreye alarak Kültür Park’ta faaliyet gösteren işletme yetkilileri, üniversitelerin ilgili birimlerinde eğitim gören öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarıyla atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

Yine vatandaş beklenti, şikayet ve önerilerinin tespiti için de herkese açık bir anket çalışması yapıldı. Hem atölye çalışmaları hem de anketten çıkan sonuçlar harmanlanarak, Reşat Oyal Kültür Parkı Kentsel Tasarım ve Açıkhava Tiyatrosu Fikir Projesi hazırlandı.

 

Hazırlanan projenin sunum toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugüne kadar defalarca ameliyat geçirmiş vücudu gençleştirmeye, günün şartlarına uyarlamaya çalışıyoruz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursalılara 67 yıldır hizmet veren Kültür Park’ın, günümüz şartlarına göre dizayn edilmesinin zorunluluk olduğunu söyledi. Başkan Aktaş, "Hala çok yeşil ve güzel. Bunun nostaljisiyle mutlu azınlık keyiflensin diye el atmıyoruz. Kültür Park gerçekten Bursa için çok kıymetli. Bursalıların çok ciddi hatıraları var. Sivil toplum kuruluşlarının mekanları var. Farklı fonksiyonlarda kafeler var. En iyi şekilde kotararak, bittiğinde herkesin keyif alacağı bir Kültür Parkı nasıl ortaya çıkarabiliriz diye çalışıyoruz. Bu çalışmanın bir lütuf değil, zorunluluk olduğu gerçeği kabul edelim. Süreç genel bir mutabakatla yürüsün istiyoruz. Eğer bir şey yapmazsak, radikal bir karar almazsak işin sonunun çok hayırlı olduğunu görmüyorum. Her halükarda ne yapıp edip, acil sonuca gitmemiz lazım. Süreci başlatmamız lazım. İnşallah hayırlı bir netice çıkar ve bir an evvel sonuca gideriz” dedi.

 

Konsept projeyi hazırlayan Mimar Ömer Selçuk Baz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda projenin detaylarını konunun tarafları ile paylaştı. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra parktaki işletme sahipleri, atölye çalışmalarına katılan üniversiteli gençler, ilgili akademik odaların temsilcileri, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesinden akademisyenler, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı. Proje çalışmasında doğal dokunun güçlendirilmesini merkeze alarak çalıştıklarını ifade eden Mimar Ömer Selçuk Baz, yapısal kullanımı yüzde 30 azaltmayı, yaya bisiklet yollarını yüzde 65 artırmayı, araç yollarını yüzde 70 azaltmayı, otopark kapasitesini yüzde 10 artırmayı ve su öğesini de yüzde 15 artırmayı ön gördüklerini ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.