SERİM: HEDEFİMİZ YERLİ YAZILIM İHRACATI

Ekonomi 29.01.2022 - 14:25, Güncelleme: 29.01.2022 - 14:25 1735+ kez okundu.
 

SERİM: HEDEFİMİZ YERLİ YAZILIM İHRACATI

Genç MÜSİAD Bursa, Hey Scooter Kurucusu ve Serim Yazılım Teknolojileri Genel Müdürü Rasim Serim’i düzenlediği toplantı ile üyeleriyle buluşturdu.
Yeni nesil ulaşım araçları, dünyada yükselen paylaşımlı araç kültürü, scooter sektörünün geleceği ve Hey Scooter’ın ortaya çıkış hikayesinin anlatıldığı toplantıda ayrıca Genç MÜSİAD Bursa üyeleri program sonrasında Hey Scooter’ı kullanma deneyimi de yaşadı. Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Safa Hilmi Aktaş, yeni nesil elektrikli araçları masaya yatırdıklarını ifade ederek, “Genç MÜSİAD Bursa Eğitim Komisyonu olarak her ay üyelerimizin gelişimine katkı sağlayacak organizasyonlara imza atıyoruz. Her konuyu ele almakla birlikte temelde günümüzde ekonomiye yön veren teknolojik gelişmeleri ve inovasyon çalışmalarına odaklanıyoruz. Bugün de konuğumuz Rasim Serim ile yeni nesil mobiliteyi, elektrikli araçları ve scooter sektörünün gelişimini konuştuk” dedi. Genç MÜSİAD Bursa, üyelerine, Bursalı yazılım firması Serim Yazılım Teknolojileri olarak, geliştirdikleri scooter (tek kişilik ulaşım aracı) paylaşım platformu ile kalabalık şehirlerde hava kirliliği, otopark ve trafik sorunlarına çözüm üretmeyi amaçladıklarını belirten Serim Yazılım Teknolojileri Genel Müdürü Rasim Serim ise Hey Scooter fikrinin ortaya çıkış hikâyesi anlatarak, şöyle devam etti: “Dünya genelinde toplu ulaşım araçlarını araştırırken, Hey Scooter ile karşılaştım. Tüm dünyadaki elektrikli araçların gelişimi, kentlerde yaşanan park sorununa bir alternatif olarak mikro ulaşım sistemi olan scooter araçlarının önünün açık olduğu gördük. Buna yönelik çalışmalarımızı başlattık. Türkiye ve Bursa’da Hey Scooter markası ile scooter işletmeciliği lisansını alarak faaliyete geçtik. Bursa’da belli bölgelerde oldukça aktif olarak kullanılan bir markayız. Gelecek dönemde de tüm Bursa genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. ‘Eğlenceli ve geleceğin yolcu taşıma aracı’ fikri ile Bursa’da hayata geçirdiğimiz yatırımımız gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.” “HEDEFİMİZ İHRACAT” HEY Scooter’ın yerli bir yazılıma sahip olduğunu belirten ve hedeflerinin ihracat yaparak ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamak olduğunun altını çizen Serim, “Serim Yazılım olarak yurt dışına scooter yazılımını ihraç etmek için görüşmelerimiz devam ediyor. Biz sadece scooter sektöründe paylaşımı değil aynı zamanda elektrik araçlarının paylaşımını içeren platformu geliştirdik. Her geçen gün scooter filomuzu geliştiriyoruz” dedi.
Genç MÜSİAD Bursa, Hey Scooter Kurucusu ve Serim Yazılım Teknolojileri Genel Müdürü Rasim Serim’i düzenlediği toplantı ile üyeleriyle buluşturdu.

Yeni nesil ulaşım araçları, dünyada yükselen paylaşımlı araç kültürü, scooter sektörünün geleceği ve Hey Scooter’ın ortaya çıkış hikayesinin anlatıldığı toplantıda ayrıca Genç MÜSİAD Bursa üyeleri program sonrasında Hey Scooter’ı kullanma deneyimi de yaşadı.

Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Safa Hilmi Aktaş, yeni nesil elektrikli araçları masaya yatırdıklarını ifade ederek, “Genç MÜSİAD Bursa Eğitim Komisyonu olarak her ay üyelerimizin gelişimine katkı sağlayacak organizasyonlara imza atıyoruz. Her konuyu ele almakla birlikte temelde günümüzde ekonomiye yön veren teknolojik gelişmeleri ve inovasyon çalışmalarına odaklanıyoruz. Bugün de konuğumuz Rasim Serim ile yeni nesil mobiliteyi, elektrikli araçları ve scooter sektörünün gelişimini konuştuk” dedi.

Genç MÜSİAD Bursa, üyelerine, Bursalı yazılım firması Serim Yazılım Teknolojileri olarak, geliştirdikleri scooter (tek kişilik ulaşım aracı) paylaşım platformu ile kalabalık şehirlerde hava kirliliği, otopark ve trafik sorunlarına çözüm üretmeyi amaçladıklarını belirten Serim Yazılım Teknolojileri Genel Müdürü Rasim Serim ise Hey Scooter fikrinin ortaya çıkış hikâyesi anlatarak, şöyle devam etti:

“Dünya genelinde toplu ulaşım araçlarını araştırırken, Hey Scooter ile karşılaştım. Tüm dünyadaki elektrikli araçların gelişimi, kentlerde yaşanan park sorununa bir alternatif olarak mikro ulaşım sistemi olan scooter araçlarının önünün açık olduğu gördük. Buna yönelik çalışmalarımızı başlattık. Türkiye ve Bursa’da Hey Scooter markası ile scooter işletmeciliği lisansını alarak faaliyete geçtik. Bursa’da belli bölgelerde oldukça aktif olarak kullanılan bir markayız. Gelecek dönemde de tüm Bursa genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. ‘Eğlenceli ve geleceğin yolcu taşıma aracı’ fikri ile Bursa’da hayata geçirdiğimiz yatırımımız gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.”

“HEDEFİMİZ İHRACAT”

HEY Scooter’ın yerli bir yazılıma sahip olduğunu belirten ve hedeflerinin ihracat yaparak ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamak olduğunun altını çizen Serim, “ Serim Yazılım olarak yurt dışına scooter yazılımını ihraç etmek için görüşmelerimiz devam ediyor. Biz sadece scooter sektöründe paylaşımı değil aynı zamanda elektrik araçlarının paylaşımını içeren platformu geliştirdik. Her geçen gün scooter filomuzu geliştiriyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.