TEV'den Saygun çiftine anma

09.01.2022 - 12:35, Güncelleme: 09.01.2022 - 12:35 1241+ kez okundu.
 

TEV'den Saygun çiftine anma

Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türk Sanat Müziği bilimcisi Ahmet Adnan Saygun ve eşi Nilüfer Saygun’u mezarları başında andı.İSTANBUL (İGFA) - Cumhuriyet tarihinin ilk devlet sanatçısı, Türk Beşleri arasında yer alan, klasik batı müziğinde yapıtlar vermiş, evrensel kültüre ve sanata eşsiz hizmetlerde bulunan, besteci, eğitimci ve Türk sanat müziği bilimcisi Ahmet Adnan Saygun ve eşi Nilüfer Saygun’un anma töreni Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki mezarları başında gerçekleşti. Tüm mal varlıklarını Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlayan Saygun çifti için anma törenine, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, TEV yetkilileri ve bursiyerlerinin yanı sıra Saygun’un yakınları ve sanatçı dostları da katıldı. Bugüne kadar yüzlerce öğrencinin hayatına ışık tutan Ahmet Adnan Saygun ve eşi merhume Nilüfer Saygun’un anıldığı törende konuşan TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, vakfın kuruluşundan bu yana vasiyet ve hibe yoluyla bin 600’den fazla bağışçının mal varlıklarını gençlerin eğitimlerine ışık olması için kendilerine emanet ettiğine dikkati çekerek, "Bağışçımız merhum Ahmet Adnan Saygun’un adına verilen burs fonundan bugüne kadar 193 eğitim bursu sağlandı. Saygun’un adı, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan gençlere verilen burslarla yaşamaya devam edecek. Nurlar ile yatsınlar” diye konuştu.

Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türk Sanat Müziği bilimcisi Ahmet Adnan Saygun ve eşi Nilüfer Saygun’u mezarları başında andı.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhuriyet tarihinin ilk devlet sanatçısı, Türk Beşleri arasında yer alan, klasik batı müziğinde yapıtlar vermiş, evrensel kültüre ve sanata eşsiz hizmetlerde bulunan, besteci, eğitimci ve Türk sanat müziği bilimcisi Ahmet Adnan Saygun ve eşi Nilüfer Saygun’un anma töreni Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki mezarları başında gerçekleşti.

Tüm mal varlıklarını Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlayan Saygun çifti için anma törenine, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, TEV yetkilileri ve bursiyerlerinin yanı sıra Saygun’un yakınları ve sanatçı dostları da katıldı.

Bugüne kadar yüzlerce öğrencinin hayatına ışık tutan Ahmet Adnan Saygun ve eşi merhume Nilüfer Saygun’un anıldığı törende konuşan TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, vakfın kuruluşundan bu yana vasiyet ve hibe yoluyla bin 600’den fazla bağışçının mal varlıklarını gençlerin eğitimlerine ışık olması için kendilerine emanet ettiğine dikkati çekerek, "Bağışçımız merhum Ahmet Adnan Saygun’un adına verilen burs fonundan bugüne kadar 193 eğitim bursu sağlandı. Saygun’un adı, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan gençlere verilen burslarla yaşamaya devam edecek. Nurlar ile yatsınlar” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.