Yangınlarla mücadele için uçak ve helikopter alınacak

04.01.2022 - 16:28, Güncelleme: 04.01.2022 - 16:28 1167+ kez okundu.
 

Yangınlarla mücadele için uçak ve helikopter alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, orman yangınlarıyla mücadele için 5 amfibik uçak, 5 büyük tanker uçağı, 10 küçük tanker uçağı ve 55 helikopterin ihale sürecini başlattı.ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, orman yangınlarıyla mücadele için 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopterden oluşacak hava gücü için ihale sürecinin Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatıldığını açıkladı. Bakanlık sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, amfibik yangın söndürme uçaklarının sipariş üzerine üretilen özel uçaklar olması dolayısıyla uçakların tedarik edilene kadar kiralama usulü ile hizmet alımına devam edeceğini duyurdu. Bakanlık, 5 adet amfibik uçak satın alınması için Savunma Sanayi Başkanlığı ile birlikte çalışmaların devam ettiğini kaydetti. https://twitter.com/TCTarim/status/1478262143791374337

Tarım ve Orman Bakanlığı, orman yangınlarıyla mücadele için 5 amfibik uçak, 5 büyük tanker uçağı, 10 küçük tanker uçağı ve 55 helikopterin ihale sürecini başlattı.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, orman yangınlarıyla mücadele için 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopterden oluşacak hava gücü için ihale sürecinin Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatıldığını açıkladı.

Bakanlık sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, amfibik yangın söndürme uçaklarının sipariş üzerine üretilen özel uçaklar olması dolayısıyla uçakların tedarik edilene kadar kiralama usulü ile hizmet alımına devam edeceğini duyurdu. Bakanlık, 5 adet amfibik uçak satın alınması için Savunma Sanayi Başkanlığı ile birlikte çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

https://twitter.com/TCTarim/status/1478262143791374337
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.