-11 Dereceyi gören Tatvan buz tuttu

Yaşam 24.12.2021 - 13:37, Güncelleme: 24.12.2021 - 13:37 575+ kez okundu.
 

-11 Dereceyi gören Tatvan buz tuttu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde hava sıcaklığının eksi 11 dereceyi bulmasının ardından dereler dondu, buz sarkıtlarının boyu bir metreyi aştı.
Bitlis genelinde yağan kar ile birlikte hava sıcaklığında önemli ölçüde düşüş yaşandı. Tatvan ilçesinde ise sabah saatlerinde termometreler eksi 11 dereceyi gösterirken, kent merkezindeki bazı derelerin donduğu görüldü. Soğuk havayla birlikte yollar ve kaldırımlar buz tutarken, çatılardaki buz sarkıtlarının boyu ise bir metreyi aştı. Soğuk bir sabaha uyanan vatandaşlar, Tatvan'ın en soğuk günlerinden birini yaşadığını ifade etti. Yetkililer ise buzlanma ve don olayları konusunda vatandaşları uyarırken, kent merkezindeki temizlik çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.
Bitlis'in Tatvan ilçesinde hava sıcaklığının eksi 11 dereceyi bulmasının ardından dereler dondu, buz sarkıtlarının boyu bir metreyi aştı.

Bitlis genelinde yağan kar ile birlikte hava sıcaklığında önemli ölçüde düşüş yaşandı. Tatvan ilçesinde ise sabah saatlerinde termometreler eksi 11 dereceyi gösterirken, kent merkezindeki bazı derelerin donduğu görüldü. Soğuk havayla birlikte yollar ve kaldırımlar buz tutarken, çatılardaki buz sarkıtlarının boyu ise bir metreyi aştı.
Soğuk bir sabaha uyanan vatandaşlar, Tatvan'ın en soğuk günlerinden birini yaşadığını ifade etti.
Yetkililer ise buzlanma ve don olayları konusunda vatandaşları uyarırken, kent merkezindeki temizlik çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.