280 kadın cinayetinden 217'si şüpheli!

04.01.2022 - 17:24, Güncelleme: 04.01.2022 - 17:24 1304+ kez okundu.
 

280 kadın cinayetinden 217'si şüpheli!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2021 Raporu yayımlandı. Raporlara 280 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü, 217 kadının ise şüpheli şekilde ölü bulunduğu yansıtıldı.İSTANBUL (İGFA) - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2021 Yıllık Veri Raporunu yayımladı. 280 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü raporda; "Bu yıl derlediğimiz verilerde şüpheli kadın ölümlerindeki artışla beraber iki önemli sonuçla daha karşı karşıyayız. Bu yıl işlenen 280 kadın cinayetinde, öldürülen kadınların 33’ünün daha önceden polis ya da savcılığa şikayette bulunduğu ya da koruma kararı olduğu ortaya çıktı" denildi. "Bu sene işlenen 35 kadın cinayetinde öldürülen kadınların 20’si yakınlarıyla birlikte öldürülmüş, 17 olayda da kadınların yakınları yaralanmıştır" ifadelerine yer verilen raporda, "İlk kez, 2021 yılında, bir kadın cinayetiyle ilgili Anayasa Mahkemesi ihmali olan kamu görevlilerinin yargılanmasını istedi. Bu karar, kadın kurtuluş mücadelesinde alınan emsal kararlardan biridir" vurgusu yapıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2021 Raporu yayımlandı. Raporlara 280 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü, 217 kadının ise şüpheli şekilde ölü bulunduğu yansıtıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2021 Yıllık Veri Raporunu yayımladı. 280 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü raporda; "Bu yıl derlediğimiz verilerde şüpheli kadın ölümlerindeki artışla beraber iki önemli sonuçla daha karşı karşıyayız. Bu yıl işlenen 280 kadın cinayetinde, öldürülen kadınların 33’ünün daha önceden polis ya da savcılığa şikayette bulunduğu ya da koruma kararı olduğu ortaya çıktı" denildi.

"Bu sene işlenen 35 kadın cinayetinde öldürülen kadınların 20’si yakınlarıyla birlikte öldürülmüş, 17 olayda da kadınların yakınları yaralanmıştır" ifadelerine yer verilen raporda, "İlk kez, 2021 yılında, bir kadın cinayetiyle ilgili Anayasa Mahkemesi ihmali olan kamu görevlilerinin yargılanmasını istedi. Bu karar, kadın kurtuluş mücadelesinde alınan emsal kararlardan biridir" vurgusu yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.