8 bin yıllık sanat Bursa Yıldırım'da yaşatılıyor

Yerel Yönetim 11.02.2022 - 16:13, Güncelleme: 11.02.2022 - 16:13 1277+ kez okundu.
 

8 bin yıllık sanat Bursa Yıldırım'da yaşatılıyor

Yıldırım Belediyesi tarafından ilk kez açılan ‘Seramik Biçimlendirme Kursu’ kadınlardan yoğun talep görüyor.BURSA (İGFA)- Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), Yıldırım Kaymakamlığı ve Yıldırım Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde açılan ‘Seramik Biçimlendirme Kursu’ tüm hızıyla devam ediyor. Haftanın 5 günü İncirli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kurslarda, günde 8 saat eğitim veriliyor. Kursiyerlere, sucuk, plaka, çimdikleme ve sıvama yöntemi, döküm yoluyla şekillendirme, dekorlama, sır hazırlama, pano tasarımı yapma ve şekillendirme gibi teknikler öğretiliyor. Yıldırım’da ilk kez açılan seramik biçimlendirme kursuna katılan her yaştan kadınlar, hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de el becerilerini geliştiriyor. KADINLARIN İLGİSİ YOĞUN Bu branşta eğitim alanlar; turistik ve hediyelik eşya yapan işletmelerde, seramik fabrika ve kendi ev atölyelerinde üretim yaparak gelir elde edebilecek. Bursa' da yaşayan kadınların geleneksel seramik ve çömlek sanatına yoğun ilgisinin olduğunu belirten Seramik ve Cam Teknolojisi Eğitmeni Pınar Buğur Durna, “Milattan önce 6 binli yıllara dayanan seramik sanatı eğitimlerimize hem geleneksel hem de modern yorumlarla

Yıldırım Belediyesi tarafından ilk kez açılan ‘Seramik Biçimlendirme Kursu’ kadınlardan yoğun talep görüyor.

BURSA (İGFA)- Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), Yıldırım Kaymakamlığı ve Yıldırım Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde açılan ‘Seramik Biçimlendirme Kursu’ tüm hızıyla devam ediyor. Haftanın 5 günü İncirli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kurslarda, günde 8 saat eğitim veriliyor. Kursiyerlere, sucuk, plaka, çimdikleme ve sıvama yöntemi, döküm yoluyla şekillendirme, dekorlama, sır hazırlama, pano tasarımı yapma ve şekillendirme gibi teknikler öğretiliyor. Yıldırım’da ilk kez açılan seramik biçimlendirme kursuna katılan her yaştan kadınlar, hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de el becerilerini geliştiriyor.

KADINLARIN İLGİSİ YOĞUN

Bu branşta eğitim alanlar; turistik ve hediyelik eşya yapan işletmelerde, seramik fabrika ve kendi ev atölyelerinde üretim yaparak gelir elde edebilecek. Bursa' da yaşayan kadınların geleneksel seramik ve çömlek sanatına yoğun ilgisinin olduğunu belirten Seramik ve Cam Teknolojisi Eğitmeni Pınar Buğur Durna, “Milattan önce 6 binli yıllara dayanan seramik sanatı eğitimlerimize hem geleneksel hem de modern yorumlarla

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.