Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 88. yıldönümü kutlandı

05.02.2022 - 13:37, Güncelleme: 05.02.2022 - 13:37 1276+ kez okundu.
 

Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 88. yıldönümü kutlandı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde ziyaretinin 88 yılı nedeniyle Cumhuriyet Meydanında program düzenlendi.Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Niğde Valiliği ve Niğde Belediye Başkanlığı, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları adına Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.  Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasında; "Niğde'miz için gurur vesilesi olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimize teşriflerinin 88 yıldönümü nedeniyle minnet ve şükranlarımızı sunmak üzere manevi huzurunda bir araya geldik. Atamızın 'Benim Niğde'ye olan alakam büyüktür. Niğdelileri her zaman çok sevmişimdir.' sözlerini bir kez daha hatırlıyor ve ne mutlu bize ki böyle bir onur gününe sahibiz. Cumhuriyetimizi yaşatmak, korumak, muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için çalışmaya devam edeceğiz.  Kentin yöneticileri olarak el birliği ve gönül birliği ile Niğde'yi hak ettiği noktaya taşımak olduğunu biliyor ve çaba sarf ediyoruz." Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir önceki Samsun'da Atatürk Anıtına yapılan saldırıyı kınadı. Başkan Özdemir; "Bizler Atatürk'ün gösterdiği yolda çalışıyoruz ama birileri de ülkemizi karıştırmak için çalışmaya devam ediyorlar. Atatürk Anıtına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Atamızın aziz hatırasına yapılan saldırıda amaç bu ülkeyi karıştırmak. Ama beceremeyecekler. Ülkeyi karıştırmaya ne bizler izin vereceğiz ne de bizden sonra gelen Atatürk'ün ülkeyi emanet ettiği genç nesiller izin vermeyecekler.  Atatürkçülük sadece sözle olmuyor. Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. Çalışarak atamızın koyduğu hedefler doğrultusunda ülkemizi ve ilimizi hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyor sevgi saygılarımı sunuyorum." dedi. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde ziyaretinin 88 yılı nedeniyle Cumhuriyet Meydanında program düzenlendi.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Niğde Valiliği ve Niğde Belediye Başkanlığı, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları adına Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. 

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasında; "Niğde'miz için gurur vesilesi olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimize teşriflerinin 88 yıldönümü nedeniyle minnet ve şükranlarımızı sunmak üzere manevi huzurunda bir araya geldik. Atamızın 'Benim Niğde'ye olan alakam büyüktür. Niğdelileri her zaman çok sevmişimdir.' sözlerini bir kez daha hatırlıyor ve ne mutlu bize ki böyle bir onur gününe sahibiz. Cumhuriyetimizi yaşatmak, korumak, muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için çalışmaya devam edeceğiz.  Kentin yöneticileri olarak el birliği ve gönül birliği ile Niğde'yi hak ettiği noktaya taşımak olduğunu biliyor ve çaba sarf ediyoruz."

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir önceki Samsun'da Atatürk Anıtına yapılan saldırıyı kınadı. Başkan Özdemir; "Bizler Atatürk'ün gösterdiği yolda çalışıyoruz ama birileri de ülkemizi karıştırmak için çalışmaya devam ediyorlar. Atatürk Anıtına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Atamızın aziz hatırasına yapılan saldırıda amaç bu ülkeyi karıştırmak. Ama beceremeyecekler. Ülkeyi karıştırmaya ne bizler izin vereceğiz ne de bizden sonra gelen Atatürk'ün ülkeyi emanet ettiği genç nesiller izin vermeyecekler.  Atatürkçülük sadece sözle olmuyor. Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. Çalışarak atamızın koyduğu hedefler doğrultusunda ülkemizi ve ilimizi hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyor sevgi saygılarımı sunuyorum." dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.