Başkan Topçu'dan kış lastiği uyarısı

Gündem 26.11.2021 - 15:25, Güncelleme: 26.11.2021 - 15:25 1779+ kez okundu.
 

Başkan Topçu'dan kış lastiği uyarısı

Bursa Şoförler Odası Başkanı Hasan Topçu, ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüleri 1 Aralık 2021 tarihinde başlayacak zorunlu kış lastiği takmaları konusunda uyardı.
Bursa Şoförler Odası Başkanı Topçu yaptığı açıklamada, “Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’nın Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile ilgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği ile ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda, her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunluluğu getirilmiş olup, Bursa Valiliği’nin de ilan ettiği üzere ilimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren yolcu ve eşya taşınmasında kullanılan ticari araçlarda kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2021-1 Mart 2022 tarihleri arasında uygulanacaktır. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği uygulaması ise 1 Aralık 2021-1 Nisan 2022 tarihleri arasında uygulanacaktır. Sürücülerin can ve mal güvenliği açısından kış lastiği kullanmaya hassasiyet göstermeleri çok önemlidir. Ayrıca yapılacak denetimlerde ticari araçlarına kış lastiği taktırmayanlara 835 lira para cezası kesileceğini de hatırlatmak isterim” dedi. Topçu, kış lastiği uygulamasının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu bildirdi.   Topçu “Yük ve Yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliği açısından güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekir. Kış şartlarına uygun önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçlar yolu kapatmak, kazalara sebebiyet vermek gibi olumsuzluklara sebebiyet vermektedir. Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla çok daha iyi yol tutuşu ve yol güvenliği sağlar” dedi.   Bursa Şoförler Odası Başkanı Hasan Topçu, sürücülere yaklaşan kış öncesi araç bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerektiği konusunda da hatırlatmalarda bulundu.
Bursa Şoförler Odası Başkanı Hasan Topçu, ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüleri 1 Aralık 2021 tarihinde başlayacak zorunlu kış lastiği takmaları konusunda uyardı.

Bursa Şoförler Odası Başkanı Topçu yaptığı açıklamada, “Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’nın Kış Lastiği " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile ilgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği ile ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda, her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> kış lastiği kullanılması zorunluluğu getirilmiş olup, Bursa Valiliği’nin de ilan ettiği üzere ilimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren yolcu ve eşya taşınmasında kullanılan ticari araçlarda kış lastiği " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2021-1 Mart 2022 tarihleri arasında uygulanacaktır. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> kış lastiği uygulaması ise 1 Aralık 2021-1 Nisan 2022 tarihleri arasında uygulanacaktır. Sürücülerin can ve mal güvenliği açısından kış lastiği " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> kış lastiği kullanmaya hassasiyet göstermeleri çok önemlidir. Ayrıca yapılacak denetimlerde ticari araçlarına kış lastiği " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> kış lastiği taktırmayanlara 835 lira para cezası kesileceğini de hatırlatmak isterim” dedi. Topçu, kış lastiği " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> kış lastiği uygulamasının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu bildirdi.

 

Topçu “Yük ve Yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliği açısından güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> kış lastiği kullanılması gerekir. Kış şartlarına uygun önlemini almayan, kış lastiği " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> kış lastiği olmayan araçlar yolu kapatmak, kazalara sebebiyet vermek gibi olumsuzluklara sebebiyet vermektedir. Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla çok daha iyi yol tutuşu ve yol güvenliği sağlar” dedi.

 

Bursa Şoförler Odası Başkanı Hasan Topçu, sürücülere yaklaşan kış öncesi araç bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerektiği konusunda da hatırlatmalarda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.