Bursa Yıldırım'da riskli yapılar yıkılıyor

Yerel Yönetim 11.02.2022 - 14:58, Güncelleme: 11.02.2022 - 14:58 1285+ kez okundu.
 

Bursa Yıldırım'da riskli yapılar yıkılıyor

Bursa'da Yıldırım Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve kent estetiğini bozan metruk yerlerin yıkımına devam ediyor.BURSA (İGFA) - Yıldırım Belediyesi, ‘2022 Tapu ve Dönüşüm Yılı’ vizyonu kapsamında ilçenin çarpık, plansız yapı stokunu güvenli, planlı, sosyal donatı alanları desteklenmiş konutlara dönüştürüyor. Mevlana, Ulus, Karapınar, Arabayatağı, Yavuzselim, Hacivat, Şirinevler, Demetevler, Mollaarap, Mimar Sinan ve Sinandede, Çınarönü, Hamamlıkızık ve 75. Yıl mahallelerinde 33 bin tapunun dağıtılacağı vizyon kapsamında, Yıldırım Belediyesi bir taraftan yeni dönüşüm projelerini hayata geçirirken, diğer taraftan da kullanım ömrünü tamamlayan, kent estetiği için olumsuz görüntü oluşturan metruk binaları tek tek yıkıyor. Yıldırım Belediyesi Yapı ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından, 2019 yılından bu yana tespit edilen 486 metruk yapının 361’inin yıkımı gerçekleştirildi. Yeni yılın ilk ayında 27 yapının yıkımını gerçekleştiren belediye ekipleri bu kapsamda, Duaçınar Mahallesi 8. Bahçe Sokak’ta bulunan ve metruk durumda olan yapının kamu sağlığı, kamu düzeni ve emniyetinin muhafazası kapsamında resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yıkımını gerçekleştirdi. Kentsel dönüşümün artık birçok şehir için tercihten ziyade zorunluluk haline geldiğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bir yandan kentsel dönüşüm çalışmaları, bir yandan tapulandırma, bir yandan da kaçak yapı ile mücadele ederken ilçemizdeki mahalle sakinlerinin güvenliğini tehdit eden metruk yapıları yıkarak asayişi korumaya devam edeceklerini söyledi.

Bursa'da Yıldırım Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve kent estetiğini bozan metruk yerlerin yıkımına devam ediyor.

BURSA (İGFA) - Yıldırım Belediyesi, ‘2022 Tapu ve Dönüşüm Yılı’ vizyonu kapsamında ilçenin çarpık, plansız yapı stokunu güvenli, planlı, sosyal donatı alanları desteklenmiş konutlara dönüştürüyor.

Mevlana, Ulus, Karapınar, Arabayatağı, Yavuzselim, Hacivat, Şirinevler, Demetevler, Mollaarap, Mimar Sinan ve Sinandede, Çınarönü, Hamamlıkızık ve 75. Yıl mahallelerinde 33 bin tapunun dağıtılacağı vizyon kapsamında, Yıldırım Belediyesi bir taraftan yeni dönüşüm projelerini hayata geçirirken, diğer taraftan da kullanım ömrünü tamamlayan, kent estetiği için olumsuz görüntü oluşturan metruk binaları tek tek yıkıyor.

Yıldırım Belediyesi Yapı ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından, 2019 yılından bu yana tespit edilen 486 metruk yapının 361’inin yıkımı gerçekleştirildi.

Yeni yılın ilk ayında 27 yapının yıkımını gerçekleştiren belediye ekipleri bu kapsamda, Duaçınar Mahallesi 8. Bahçe Sokak’ta bulunan ve metruk durumda olan yapının kamu sağlığı, kamu düzeni ve emniyetinin muhafazası kapsamında resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yıkımını gerçekleştirdi.

Kentsel dönüşümün artık birçok şehir için tercihten ziyade zorunluluk haline geldiğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bir yandan kentsel dönüşüm çalışmaları, bir yandan tapulandırma, bir yandan da kaçak yapı ile mücadele ederken ilçemizdeki mahalle sakinlerinin güvenliğini tehdit eden metruk yapıları yıkarak asayişi korumaya devam edeceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.