Kadın Meclisi’nde Kocabıyık güven tazeledi

Yerel Yönetim 02.02.2022 - 23:11, Güncelleme: 02.02.2022 - 23:11 1733+ kez okundu.
 

Kadın Meclisi’nde Kocabıyık güven tazeledi

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi.
Bursa Kent Konseyi Koza Salonu’nda yapılan olağan seçimli genel kurula, AK Parti Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, kadın mahalle muhtarları, kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda; Divan Başkanlığı’na Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Divan üyeliklerine ise Yerel Gündem Şube Müdürü Yasemin Tatlı ve Avukat Seval Uzunboy seçildi. Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin önemli işlere imza attığını söyleyen Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Mihrimah Kocabıyık ve yürütme kurulu üyelerine teşekkür etti. İnsanların yaşadıkları şehre duyarlı olmasının ve üreterek katkı sunmasının önemine değinen Gözgeç, “Kadınlarımız bu konuda ülkemize örnek olacak birçok işe imza atıyor. Bursa’da kadın muhtar sayımız, kadın kooperatiflerimizin sayısı gün geçtikçe artıyor. Başka şehirlerinize örnek teşkil ediyor. Kadınlarımızın karar alma mekanizmalarında yer alması çok önemli” dedi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, emeklerinden dolayı Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ile yürütme kurulu üyelerine teşekkür etti. Toplumun yüzde 50’sinin kadınlardan oluştuğunu söyleyen Orhan, “Gelecek nesle yön verecek, evlatlarımızı yetiştirecek ve bu toplumun iyiye gitmesine zemin hazırlayacaklar. Kadınlarımız olmasa hiçbirimiz yokuz. Toplumdaki kötülüklerin üstesinden, fedakar kadınlarımız ve annelerimizle geleceğiz. Kadınlarımız tatlı dili, merhameti ve sevgisiyle çocuklarımızı en doğru şekilde yetiştirecektir. Kadınlarımızı sahiplendikçe kötülükleri bitireceğiz” diye konuştu. Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ise insanlara faydalı olmak için mücadele ettiklerini ifade etti. Görev yaptıkları süre boyunca Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan ve Kent Konseyi çalışanlarının desteğini sürekli hissettiklerini dile getiren Kocabıyık, “Bu bir bayrak yarışıdır. Bundan sonraki süreçte de şimdiye kadar olduğu gibi gönül birliği ile aynı şevk ve heyecan içinde birlikte çalışmalar yürüteceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, oylamanın açık yapılmasına karar verildi. Mevcut başkan Mihrimah Kocabıyık, katılımcıların oylarını alarak tekrar başkanlığa seçildi. Mihrimah Kocabıyık başkanlığındaki yeni yönetimde; Mecbure Altun, Nuray Yeşil, Mahinur Makar, Tuba Er, Hacer Özyürek, Havana Yiğitalp, Emine Aksoy, Ayşe Energin, Şule Kuzlak, Esra İnhanlı, Neşe Yangın, Ülkü Celep, Pervin Adıgüzeller, Elif Hanoğlu, Figen Öztürk, Elif Kamacı Efe, Emine Elmas, Av.Figen Şahin, Zehra Budak Yatan, Defne Aktoprak, Esra Aydı, Mutlu Çatalkaya, Suzan Çelik ve Güler Demirhan yer aldı.
Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi.

Bursa Kent Konseyi Koza Salonu’nda yapılan olağan seçimli genel kurula, AK Parti Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, kadın mahalle muhtarları, kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda; Divan Başkanlığı’na Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Divan üyeliklerine ise Yerel Gündem Şube Müdürü Yasemin Tatlı ve Avukat Seval Uzunboy seçildi.



Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin önemli işlere imza attığını söyleyen Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Mihrimah Kocabıyık ve yürütme kurulu üyelerine teşekkür etti. İnsanların yaşadıkları şehre duyarlı olmasının ve üreterek katkı sunmasının önemine değinen Gözgeç, “Kadınlarımız bu konuda ülkemize örnek olacak birçok işe imza atıyor. Bursa’da kadın muhtar sayımız, kadın kooperatiflerimizin sayısı gün geçtikçe artıyor. Başka şehirlerinize örnek teşkil ediyor. Kadınlarımızın karar alma mekanizmalarında yer alması çok önemli” dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, emeklerinden dolayı Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ile yürütme kurulu üyelerine teşekkür etti. Toplumun yüzde 50’sinin kadınlardan oluştuğunu söyleyen Orhan, “Gelecek nesle yön verecek, evlatlarımızı yetiştirecek ve bu toplumun iyiye gitmesine zemin hazırlayacaklar. Kadınlarımız olmasa hiçbirimiz yokuz. Toplumdaki kötülüklerin üstesinden, fedakar kadınlarımız ve annelerimizle geleceğiz. Kadınlarımız tatlı dili, merhameti ve sevgisiyle çocuklarımızı en doğru şekilde yetiştirecektir. Kadınlarımızı sahiplendikçe kötülükleri bitireceğiz” diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ise insanlara faydalı olmak için mücadele ettiklerini ifade etti. Görev yaptıkları süre boyunca Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan ve Kent Konseyi çalışanlarının desteğini sürekli hissettiklerini dile getiren Kocabıyık, “Bu bir bayrak yarışıdır. Bundan sonraki süreçte de şimdiye kadar olduğu gibi gönül birliği ile aynı şevk ve heyecan içinde birlikte çalışmalar yürüteceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, oylamanın açık yapılmasına karar verildi. Mevcut başkan Mihrimah Kocabıyık, katılımcıların oylarını alarak tekrar başkanlığa seçildi. Mihrimah Kocabıyık başkanlığındaki yeni yönetimde; Mecbure Altun, Nuray Yeşil, Mahinur Makar, Tuba Er, Hacer Özyürek, Havana Yiğitalp, Emine Aksoy, Ayşe Energin, Şule Kuzlak, Esra İnhanlı, Neşe Yangın, Ülkü Celep, Pervin Adıgüzeller, Elif Hanoğlu, Figen Öztürk, Elif Kamacı Efe, Emine Elmas, Av.Figen Şahin, Zehra Budak Yatan, Defne Aktoprak, Esra Aydı, Mutlu Çatalkaya, Suzan Çelik ve Güler Demirhan yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.