Kemal Demirel, uçakların akıbetini bu kez yeni Bakan'a sordu

Siyaset 27.03.2022 - 08:33, Güncelleme: 27.03.2022 - 10:29 8916+ kez okundu.
 

Kemal Demirel, uçakların akıbetini bu kez yeni Bakan'a sordu

22 ve 23'ncü dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye mektup göndererek, geçen yılki eski Bakan Bekir Pakdemirli'nin devletin envanterinde 1 tane bile yangın söndürme uçağının bulunmadığı sözünü belirterek, işin takipçisi oldu.
BURSA (İGFA) - Orman yangını çıkması durumunda bu yangını söndürmekle görevli Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 1 tane bile yangın söndürme uçağının bulunmamasının yanı sıra yangın söndürme uçağı kiralayan Türk Hava Kurumu'nun da Bakanlığın düzenlediği yangın söndürme uçağı kiralama ihalesinden devre dışı bırakılmasını bir kez daha gündeme taşıyan geçmiş dönem Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye THK envanterindeki aynı marka-model uçakların Avrupa da uçmaya ve yangın söndürmeye devam ettiğini hatırlattı. Yangınlarda önceliğin Türkiye'ye ve kamu kurumlarımıza ait uçakların kullanılmasına verilmesi gerektiğini kaydeden Demirel, “THK’nın yerine yabancı ülkelerden şimdiye kadar kiraladığınız yangın söndürme uçaklarına ne kadar para ödendi?" diye sordu. 22 ve 23'ncü dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in Tarım ve Orman Bakanı'na gönderdiği mektubunda, yetişmesi yıllarca süren ormanlarımız maalesef çıkan yangınlarla birkaç gün içinde yok olup gittiğine dikkati çekerek, "Eğer gerekli tedbirler zamanında alınmış olsaydı çıkan orman yangınları bu denli yayılmazdı. Eski bakan Sayın Bekir Pakdemirli açıklamalarında ‘Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok’ demişti. Sayın bakanım geçen yıl yaşadığımız ve ülkeyi acıya boğan yangınların yaşanmaması için acilen tedbirlerin şimdiden alınması gerekmektedir" uyarısında bulunarak çeşitli sorular yöneltti. "Göreve geldiğiniz günden buyana bu önemli eksikliği gidermek üzere yangın söndürme uçakları satın alma girişiminde bulundunuz mu" diye soran Demirel, şu soruları sordu: "Bununla birlikte hükümetin bütçe kaynaklarından bakanlığa ait bir yangın söndürme filosu oluşturmayı talep ettiniz mi? Şimdiye kadar yurt dışından kiraladığınız yangın söndürme uçaklarına ne kadar para ödendi? Orman köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza orman yangınına nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusunda yeterli eğitim verilmekte midir? Orman muhafaza memurlarının sayısı yeterli midir? Türk Hava Kurumuna ait yangın söndürme uçaklarının kiralanmama sebepleri nelerdir? Geçen yıl çıkan büyük orman yangınında maddi manevi zarara uğrayan vatandaşlarımızın verilen vaatler doğrultusunda mağduriyetleri giderildi mi?".  
22 ve 23'ncü dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye mektup göndererek, geçen yılki eski Bakan Bekir Pakdemirli'nin devletin envanterinde 1 tane bile yangın söndürme uçağının bulunmadığı sözünü belirterek, işin takipçisi oldu.

BURSA (İGFA) - Orman yangını çıkması durumunda bu yangını söndürmekle görevli Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 1 tane bile yangın söndürme uçağının bulunmamasının yanı sıra yangın söndürme uçağı kiralayan Türk Hava Kurumu'nun da Bakanlığın düzenlediği yangın söndürme uçağı kiralama ihalesinden devre dışı bırakılmasını bir kez daha gündeme taşıyan geçmiş dönem Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye THK envanterindeki aynı marka-model uçakların Avrupa da uçmaya ve yangın söndürmeye devam ettiğini hatırlattı.

Yangınlarda önceliğin Türkiye'ye ve kamu kurumlarımıza ait uçakların kullanılmasına verilmesi gerektiğini kaydeden Demirel, “THK’nın yerine yabancı ülkelerden şimdiye kadar kiraladığınız yangın söndürme uçaklarına ne kadar para ödendi?" diye sordu.

22 ve 23'ncü dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in Tarım ve Orman Bakanı'na gönderdiği mektubunda, yetişmesi yıllarca süren ormanlarımız maalesef çıkan yangınlarla birkaç gün içinde yok olup gittiğine dikkati çekerek, "Eğer gerekli tedbirler zamanında alınmış olsaydı çıkan orman yangınları bu denli yayılmazdı. Eski bakan Sayın Bekir Pakdemirli açıklamalarında ‘Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok’ demişti. Sayın bakanım geçen yıl yaşadığımız ve ülkeyi acıya boğan yangınların yaşanmaması için acilen tedbirlerin şimdiden alınması gerekmektedir" uyarısında bulunarak çeşitli sorular yöneltti.

"Göreve geldiğiniz günden buyana bu önemli eksikliği gidermek üzere yangın söndürme uçakları satın alma girişiminde bulundunuz mu" diye soran Demirel, şu soruları sordu:

"Bununla birlikte hükümetin bütçe kaynaklarından bakanlığa ait bir yangın söndürme filosu oluşturmayı talep ettiniz mi? Şimdiye kadar yurt dışından kiraladığınız yangın söndürme uçaklarına ne kadar para ödendi? Orman köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza orman yangınına nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusunda yeterli eğitim verilmekte midir? Orman muhafaza memurlarının sayısı yeterli midir? Türk Hava Kurumuna ait yangın söndürme uçaklarının kiralanmama sebepleri nelerdir? Geçen yıl çıkan büyük orman yangınında maddi manevi zarara uğrayan vatandaşlarımızın verilen vaatler doğrultusunda mağduriyetleri giderildi mi?".

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.