Kocaeli İzmit'te ‘Çekirdekten Fincana Türk Kahvesi Sergisi’

05.01.2022 - 16:06, Güncelleme: 05.01.2022 - 16:06 1221+ kez okundu.
 

Kocaeli İzmit'te ‘Çekirdekten Fincana Türk Kahvesi Sergisi’

İzmit Belediyesi tarafından 5 Aralık 2021’de Dünya Türk Kahvesi günü etkinlikleri kapsamında açılan ‘Çekirdekten Fincana Türk Kahvesi Sergisi’ devam ediyor. KOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediyesi 5 Aralık 2021’de Dünya Türk Kahvesi Günü’nde İzmitli kahve severleri Türk Kahvesi Festivali’nde bir araya getirdi. Festivalde gerçekleşen söyleşi ve atölyelerle Türk kahvesini A’dan Z’ye dinleyen vatandaşlar ‘Çekirdekten Fincana Türk Kahvesi Sergisi’ ile de buluştu. Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde açılan sergi İzmitlileri ağırlamaya devam ediyor.  5 Şubat’a kadar kapıları açık olacak olan Çekirdekten Fincana Türk Kahvesi Sergisi’nde 18, 19 ve 20. Yüzyılın yarısına ait kahve kavurma, öğütme aletleri, cezve, kahvedan, tepsi, lokumluk, su bardağı, ahşap kahve saklama kutuları, 19. yüzyıl gravürleri, kahve ve kahvehane kartpostalları yer alıyor. Koleksiyon Osmanlı ve Türk kahve kültürü ile ilgili dünyadaki en kapsamlı sergiler arasında ayrı bir öneme sahip.  

İzmit Belediyesi tarafından 5 Aralık 2021’de Dünya Türk Kahvesi günü etkinlikleri kapsamında açılan ‘Çekirdekten Fincana Türk Kahvesi Sergisi’ devam ediyor.

KOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediyesi 5 Aralık 2021’de Dünya Türk Kahvesi Günü’nde İzmitli kahve severleri Türk Kahvesi Festivali’nde bir araya getirdi. Festivalde gerçekleşen söyleşi ve atölyelerle Türk kahvesini A’dan Z’ye dinleyen vatandaşlar ‘Çekirdekten Fincana Türk Kahvesi Sergisi’ ile de buluştu. Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde açılan sergi İzmitlileri ağırlamaya devam ediyor. 

5 Şubat’a kadar kapıları açık olacak olan Çekirdekten Fincana Türk Kahvesi Sergisi’nde 18, 19 ve 20. Yüzyılın yarısına ait kahve kavurma, öğütme aletleri, cezve, kahvedan, tepsi, lokumluk, su bardağı, ahşap kahve saklama kutuları, 19. yüzyıl gravürleri, kahve ve kahvehane kartpostalları yer alıyor. Koleksiyon Osmanlı ve Türk kahve kültürü ile ilgili dünyadaki en kapsamlı sergiler arasında ayrı bir öneme sahip.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.