Mamak Kadın Kooperatifi açıldı

Ekonomi 27.02.2022 - 13:45, Güncelleme: 27.02.2022 - 13:45 1894+ kez okundu.
 

Mamak Kadın Kooperatifi açıldı

Mamak Belediyesi, Mamak Kadın Kooperatifi Üretim Merkezi’ni hizmete açtı.
Hem kadın istihdamına katkı sağlamak hem de ilçe genelinde tarımsal faaliyetlere canlılık kazandırmak için hayata geçen MAKKOP'un açılışına Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bölgede yüzyıllara sari kadim tatları unutturmadan doğal yöntemlerle üretimi desteklemeye devam ettiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Köse, “Mamak Kadın Kooperatifi'yle birlikte kadın istihdamına katkı sağlamanın yanı sıra her yaştan Mamaklı'nın ekolojik köylerimiz ve bahçelerimizle beraber doğayla iç içe yaşayacakları alanlar oluşturuyoruz” dedi. "Mamak tarım ve üretimle anılıyor" Mamak'ın artık tarım ve üretimle anılmaya başlandığının altını çizen Başkan Köse, “Mamak Kadın Kooperatifi'yle birlikte kadın istihdamına katkı sağlamanın yanı sıra her yaştan Mamaklı'nın doğayla iç içe yaşayacakları alanlar oluşturuyoruz” dedi. Mamak'ın gastronomi alanında da geniş bir yelpazeye sahip olduğunu aktaran Başkan Köse, “Ekşi maya ekmeği ve Ravak yoğurdunun tescillenmesinden mutluluk duyuyoruz. Yeni coğrafi işaretli ürünlerin kazandırılmasına yönelik de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ürünlerin tanıtılması ve değerlerinin korunması adına coğrafi işaret tescili alınması bizler için çok önemli" ifadelerini kullandı.
Mamak Belediyesi, Mamak Kadın Kooperatifi Üretim Merkezi’ni hizmete açtı.

Hem kadın istihdamına katkı sağlamak hem de ilçe genelinde tarımsal faaliyetlere canlılık kazandırmak için hayata geçen MAKKOP'un açılışına Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bölgede yüzyıllara sari kadim tatları unutturmadan doğal yöntemlerle üretimi desteklemeye devam ettiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Köse, “ Mamak Kadın Kooperatifi'yle birlikte kadın istihdamına katkı sağlamanın yanı sıra her yaştan Mamaklı'nın ekolojik köylerimiz ve bahçelerimizle beraber doğayla iç içe yaşayacakları alanlar oluşturuyoruz” dedi.

" Mamak tarım ve üretimle anılıyor"

Mamak'ın artık tarım ve üretimle anılmaya başlandığının altını çizen Başkan Köse, “ Mamak Kadın Kooperatifi'yle birlikte kadın istihdamına katkı sağlamanın yanı sıra her yaştan Mamaklı'nın doğayla iç içe yaşayacakları alanlar oluşturuyoruz” dedi.

Mamak'ın gastronomi alanında da geniş bir yelpazeye sahip olduğunu aktaran Başkan Köse, “Ekşi maya ekmeği ve Ravak yoğurdunun tescillenmesinden mutluluk duyuyoruz. Yeni coğrafi işaretli ürünlerin kazandırılmasına yönelik de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ürünlerin tanıtılması ve değerlerinin korunması adına coğrafi işaret tescili alınması bizler için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.