Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Mustafakemalpaşa'da salçalık domatesler ekildi

Ekonomi 23.06.2022 - 13:26, Güncelleme: 23.06.2022 - 14:49 7283+ kez okundu.
 

Mustafakemalpaşa'da salçalık domatesler ekildi

Bursa'da Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, salçalık domatesin Türkiye’de merkezi konumunda bulunan ilçede 40 bin dekar alanda 280 bin ton domatesin ekimine başlandığını belirterek, “İnşallah, üreticilerimiz son yılların en verimli hasat dönemini yaşayacaklar” dedi.
BURSA (İGFA)- Mustafakemalpaşa’nın tarımda dünya markası olması için önemli ve özel projelere imza atan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, kırmızı biberi ile birlikte ilçenin en önemli tarım ürünü olan salçalık domatesin ekimine başlayan üreticilere verimli bir hasat dönemi diledi.   Mustafakemalpaşa’nın verimli topraklarında domatesten kapya bibere, kara mürverden, lavantaya ve daha sayılamayan bir çok aromatik bitkiye ev sahipliği yaparken, fide mevsiminin başlamasıyla domates fideleri tek tek toprakla buluştu.   40 BİN DEKAR ALANDA 280 BİN TON DOMATES   Sezonu açılan domateslerin ilk can suları verilirken ortalama 7 ila 10 hafta sonra hasat gerçekleşecek. 40 bin dekar alanda 280 bin ton salçalık domates ekimiyle Mustafakemalpaşa 2. sırada yer alırken Bursa salçalık domates üretiminde Türkiye’nin yüzde 25 tek başına sağlıyor.   Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "Doğanın, doğallığın tarımın şehrinde topraklar bu senede verimli, ilçemiz üreticileri bu senede hasatlarını ekti, hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkta sadece ülkemizin değil dünyanın önemli markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Tarımsal istihdam olanaklarını arttırma çalışmalarına devam ederek hem tarımla ekonomiyi aynı anda geliştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Bursa'da Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, salçalık domatesin Türkiye’de merkezi konumunda bulunan ilçede 40 bin dekar alanda 280 bin ton domatesin ekimine başlandığını belirterek, “İnşallah, üreticilerimiz son yılların en verimli hasat dönemini yaşayacaklar” dedi.

BURSA (İGFA)- Mustafakemalpaşa’nın tarımda dünya markası olması için önemli ve özel projelere imza atan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, kırmızı biberi ile birlikte ilçenin en önemli tarım ürünü olan salçalık domatesin ekimine başlayan üreticilere verimli bir hasat dönemi diledi.

 

Mustafakemalpaşa’nın verimli topraklarında domatesten kapya bibere, kara mürverden, lavantaya ve daha sayılamayan bir çok aromatik bitkiye ev sahipliği yaparken, fide mevsiminin başlamasıyla domates fideleri tek tek toprakla buluştu.

 

40 BİN DEKAR ALANDA 280 BİN TON DOMATES

 

Sezonu açılan domateslerin ilk can suları verilirken ortalama 7 ila 10 hafta sonra hasat gerçekleşecek. 40 bin dekar alanda 280 bin ton salçalık domates " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> salçalık domates ekimiyle Mustafakemalpaşa 2. sırada yer alırken Bursa salçalık domates " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> salçalık domates üretiminde Türkiye’nin yüzde 25 tek başına sağlıyor.

 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "Doğanın, doğallığın tarımın şehrinde topraklar bu senede verimli, ilçemiz üreticileri bu senede hasatlarını ekti, hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkta sadece ülkemizin değil dünyanın önemli markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Tarımsal istihdam olanaklarını arttırma çalışmalarına devam ederek hem tarımla ekonomiyi aynı anda geliştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.