Sakarya'da atıktan üretilenler hayran bırakıyor

04.02.2022 - 16:06, Güncelleme: 04.02.2022 - 16:06 1175+ kez okundu.
 

Sakarya'da atıktan üretilenler hayran bırakıyor

Sakarya'da hünerli kadınlar gazete kâğıdından sepet, avize, abajur, çanta ve kartondan ise sandalye, dolap, raf, tabure ile sehpa üretiyor. SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi üretmeye, dönüştürmeye ve yatırım yapmaya devam ediyor. Kadın istihdamı konusunda da örnek olacak çalışmalar yürüten Sakarya Büyükşehir Belediyesi, atıkların geri dönüştürüldüğü Ofis Sanat Merkezi (OSM) ile harikalar oluşturuyor. OSM’de kurulan atölyede, 2019 yılından bu yana kâğıt ve karton atıklardan çeşit çeşit ürünler üretiliyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin yürüttüğü programla bugüne kadar tonlarca atık vatandaşın kullanımına sunulan ürünlere dönüştü. Atölyede atık gazete kâğıtlarından sepet, saksı, avize, abajur, sehpa, dolap düzenleyici, şişelik, supla, çantalar ve karton atıklardan ise sandalye, dola, raf, tabure, dolap kutuları üretiliyor. Ayrıca atıklar saksı, takı-aksesuar ve çeşitli objelere dönüşüyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nden yapılan açıklamada, üretilen kaliteli, dayanıklı ve kullanışlı ürünlerin çok tercih edildiğinden faaliyetleri hızlandırdıklarını belirterek, "Hünerli eller tarafından yapılan malzemeleri Türkiye’ye ve dünyaya sunmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı ürünlerimizi incelemeye davet ediyoruz” denildi.

Sakarya'da hünerli kadınlar gazete kâğıdından sepet, avize, abajur, çanta ve kartondan ise sandalye, dolap, raf, tabure ile sehpa üretiyor.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi üretmeye, dönüştürmeye ve yatırım yapmaya devam ediyor.

Kadın istihdamı konusunda da örnek olacak çalışmalar yürüten Sakarya Büyükşehir Belediyesi, atıkların geri dönüştürüldüğü Ofis Sanat Merkezi (OSM) ile harikalar oluşturuyor. OSM’de kurulan atölyede, 2019 yılından bu yana kâğıt ve karton atıklardan çeşit çeşit ürünler üretiliyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin yürüttüğü programla bugüne kadar tonlarca atık vatandaşın kullanımına sunulan ürünlere dönüştü. Atölyede atık gazete kâğıtlarından sepet, saksı, avize, abajur, sehpa, dolap düzenleyici, şişelik, supla, çantalar ve karton atıklardan ise sandalye, dola, raf, tabure, dolap kutuları üretiliyor. Ayrıca atıklar saksı, takı-aksesuar ve çeşitli objelere dönüşüyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nden yapılan açıklamada, üretilen kaliteli, dayanıklı ve kullanışlı ürünlerin çok tercih edildiğinden faaliyetleri hızlandırdıklarını belirterek, "Hünerli eller tarafından yapılan malzemeleri Türkiye’ye ve dünyaya sunmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı ürünlerimizi incelemeye davet ediyoruz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.