Sultangazi Belediyesinden çikolata atölyesi

Yerel Yönetim 15.12.2021 - 21:06, Güncelleme: 15.12.2021 - 21:06 786+ kez okundu.
 

Sultangazi Belediyesinden çikolata atölyesi

Sultangazililerin yoğun ilgi gösterdiği 'Çikolata Atölyesi'ne Sultangazi Kadın Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Akademisi (SU-MEKÂN) ev sahipliği yaptı. Atölyeyle hanımlar çikolata yapmanın inceliklerini öğrendi.
Sultangazi Belediyesi çok sevilen etkinliklerine bir yenisini ekledi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında düzenlenen çikolata atölyesi, hanımlara keyifli bir deneyim sundu. SU-MEKÂN'da gerçekleşen atölyeyle hanımlar, evde çikolata hazırlamanın püf noktalarını işin uzmanından öğrendi. Hanımlar, atölye boyunca birbirinden lezzetli, çeşit çeşit çikolatalar hazırladı. Atölye, uzman eğitmenin çikolatanın tarihini kısaca anlatmasıyla başladı. İlk olarak Meksika yerlilerince acı bir içecek olarak tüketilen çikolata, özellikle cenazelerde üzüntüyü hafifletmek amacıyla içiliyordu. İspanyol sömürgecilerin Avrupa'ya tanıtmasıyla aristokrat ve soyluların sofralarında vazgeçilmez oldu. Henüz sıradan insanların ulaşamadığı bu pahalı içecek, Sanayi Devrimi'nde kakao makinesinin keşfiyle ucuzladı ve her eve girmeye başladı. Hanımlar, geçmişi 4 bin yıl öncesine dayanan çikolatanın bu ilginç hikâyesini ilgiyle dinledi. En tatlı atölye Bu ilgi çekici hikâyeden sonra sıra çeşit çeşit, lezzetli çikolataları hazırlamaya geldi. Hanımlar, uzman eğitmen eşliğinde adım adım ilerlediler. Önce para şeklindeki çikolatalar mikro dalga fırında eritildi. Fırından çıkan çikolatalara temperleme işlemi uygulandı. Eğitmen, tüm bu uygulamalarda dikkat edilmesi gereken püf noktalarını bir bir anlattı. Çikolata çeşitlendirme aşamasında, beyaz çikolata, fındık, fıstık ve üzüm gibi tatlar sahne aldı. Hanımlar, bu malzemelerle arzuladıkları çeşitte çikolataları hazırladılar. Özenle kalıplanıp buzdolabına koyulan çikolatalar bir süre sonra yenilmeye hazırdı. Böylece hanımlar, misafirlerine ikram etmek üzere evde çikolata hazırlamayı uygulamalı olarak öğrenmiş oldu. Devamı gelecek Çikolata atölyesini çok seven hanımlar, benzeri etkinliklerin yine düzenlenmesini istedi. Sultangazi Belediyesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında vatandaşları benzeri lezzet atölyeleriyle buluşturmaya devam edecek. Katılımın ücretsiz olduğu atölye ve diğer etkinliklere, kultursanat.sultangazi.bel.tr adresi üzerinden kayıt olunabiliyor.
Sultangazililerin yoğun ilgi gösterdiği 'Çikolata Atölyesi'ne Sultangazi Kadın Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Akademisi (SU-MEKÂN) ev sahipliği yaptı. Atölyeyle hanımlar çikolata yapmanın inceliklerini öğrendi.

Sultangazi Belediyesi çok sevilen etkinliklerine bir yenisini ekledi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında düzenlenen çikolata atölyesi, hanımlara keyifli bir deneyim sundu. SU-MEKÂN'da gerçekleşen atölyeyle hanımlar, evde çikolata hazırlamanın püf noktalarını işin uzmanından öğrendi. Hanımlar, atölye boyunca birbirinden lezzetli, çeşit çeşit çikolatalar hazırladı. Atölye, uzman eğitmenin çikolatanın tarihini kısaca anlatmasıyla başladı. İlk olarak Meksika yerlilerince acı bir içecek olarak tüketilen çikolata, özellikle cenazelerde üzüntüyü hafifletmek amacıyla içiliyordu. İspanyol sömürgecilerin Avrupa'ya tanıtmasıyla aristokrat ve soyluların sofralarında vazgeçilmez oldu. Henüz sıradan insanların ulaşamadığı bu pahalı içecek, Sanayi Devrimi'nde kakao makinesinin keşfiyle ucuzladı ve her eve girmeye başladı. Hanımlar, geçmişi 4 bin yıl öncesine dayanan çikolatanın bu ilginç hikâyesini ilgiyle dinledi.

En tatlı atölye
Bu ilgi çekici hikâyeden sonra sıra çeşit çeşit, lezzetli çikolataları hazırlamaya geldi. Hanımlar, uzman eğitmen eşliğinde adım adım ilerlediler. Önce para şeklindeki çikolatalar mikro dalga fırında eritildi. Fırından çıkan çikolatalara temperleme işlemi uygulandı. Eğitmen, tüm bu uygulamalarda dikkat edilmesi gereken püf noktalarını bir bir anlattı. Çikolata çeşitlendirme aşamasında, beyaz çikolata, fındık, fıstık ve üzüm gibi tatlar sahne aldı. Hanımlar, bu malzemelerle arzuladıkları çeşitte çikolataları hazırladılar. Özenle kalıplanıp buzdolabına koyulan çikolatalar bir süre sonra yenilmeye hazırdı. Böylece hanımlar, misafirlerine ikram etmek üzere evde çikolata hazırlamayı uygulamalı olarak öğrenmiş oldu.

Devamı gelecek
Çikolata atölyesini çok seven hanımlar, benzeri etkinliklerin yine düzenlenmesini istedi. Sultangazi Belediyesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında vatandaşları benzeri lezzet atölyeleriyle buluşturmaya devam edecek.

Katılımın ücretsiz olduğu atölye ve diğer etkinliklere, kultursanat.sultangazi.bel.tr adresi üzerinden kayıt olunabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.