Vali Canbolat'tan Dil Bayramı mesajı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.09.2021 - 14:48, Güncelleme: 26.09.2021 - 14:48 1938+ kez okundu.
 

Vali Canbolat'tan Dil Bayramı mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Dil Bayramı münasebetiyle tebrik mesajı yayımladı.
Bursa Valisi Yakup Canbolat yayımladığı Dil Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi:   Aziz Bursalı Hemşehrilerim   26 Eylül 1932 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün katılımıyla düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı, 89 yıldır “Dil Bayramı” olarak kutlanmaktadır.    Millet olarak ezelden ebede yürüyüşümüzün en kıymetli değerlerinden olan dilimiz, zengin bir edebiyatı, tarihi, sanatı kaldırabilme ve taşıyabilme gücüyle bunların cümlesi diyebileceğimiz medeniyetimizin ana direği hükmündedir.   Her harfi, her kelimesi ile Aziz milletimizin binlerce yıllık mazisine şahitlik eden Türkçe, dün olduğu gibi bugün de bizi bir arada tutan, bizi millet kılan en büyük hazinedir. Türkçe, Medeniyet değerlerimizi yarınlara taşıma noktasındaki en önemli gücümüz ve en büyük umudumuzdur.    Milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarından biri olan bu kutsal mirası, kurallarına uygun kullanmamız, geliştirmemiz, yaygınlaştırmamız ve gelecek nesillere ulaştırmamız konusunda bizlere önemli sorumluluklar düşmektedir.   Bu duygu ve düşüncelerle,    26 Eylül 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı’ndan beri kutlanagelen ve bugün 89’uncusunu kutladığımız Dil Bayramı vesileyle Türkçemize emek verenlerden ahirete intikal edenleri rahmetle yâd ediyor, sağ olanlara bu kutlu hizmet yolunda nice hayırlı hizmetlerde bulunabilmelerini diliyor, “Dil Bayramını” yürekten kutluyorum.  
Bursa Valisi Yakup Canbolat, Dil Bayramı münasebetiyle tebrik mesajı yayımladı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat yayımladığı Dil Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

Aziz Bursalı Hemşehrilerim

 

26 Eylül 1932 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün katılımıyla düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı, 89 yıldır “Dil Bayramı” olarak kutlanmaktadır. 

 

Millet olarak ezelden ebede yürüyüşümüzün en kıymetli değerlerinden olan dilimiz, zengin bir edebiyatı, tarihi, sanatı kaldırabilme ve taşıyabilme gücüyle bunların cümlesi diyebileceğimiz medeniyetimizin ana direği hükmündedir.

 

Her harfi, her kelimesi ile Aziz milletimizin binlerce yıllık mazisine şahitlik eden Türkçe, dün olduğu gibi bugün de bizi bir arada tutan, bizi millet kılan en büyük hazinedir. Türkçe, Medeniyet değerlerimizi yarınlara taşıma noktasındaki en önemli gücümüz ve en büyük umudumuzdur. 

 

Milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarından biri olan bu kutsal mirası, kurallarına uygun kullanmamız, geliştirmemiz, yaygınlaştırmamız ve gelecek nesillere ulaştırmamız konusunda bizlere önemli sorumluluklar düşmektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, 

 

26 Eylül 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı’ndan beri kutlanagelen ve bugün 89’uncusunu kutladığımız Dil Bayramı vesileyle Türkçemize emek verenlerden ahirete intikal edenleri rahmetle yâd ediyor, sağ olanlara bu kutlu hizmet yolunda nice hayırlı hizmetlerde bulunabilmelerini diliyor, “Dil Bayramını” yürekten kutluyorum.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.