Yeni 5 TL'lik banknotlar tedavüle girdi

Ekonomi 28.03.2022 - 11:13, Güncelleme: 28.03.2022 - 13:09 8247+ kez okundu.
 

Yeni 5 TL'lik banknotlar tedavüle girdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yeni 5 TL banknotları bugün itibariyle tedavüle çıkardı.
ANKARA (İGFA) - Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, E9 Emisyon Grubu VI. tertip 5 TL'lik banknotlarda imzalar TCMB Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile Başkan Yardımcısı Taha Çakmak’a ait olacak şekilde yeniden düzenlendiği duyuruldu. Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II., III., IV. ve V tertipleriyle tamamen aynı özellikleri taşırken, banknotların tüm tertipleri birlikte tedavül edileceği kaydedildi.   https://twitter.com/Merkez_Bankasi/status/1508331303363620864
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yeni 5 TL banknotları bugün itibariyle tedavüle çıkardı.

ANKARA (İGFA) - Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, E9 Emisyon Grubu VI. tertip 5 TL'lik banknotlarda imzalar TCMB Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile Başkan Yardımcısı Taha Çakmak’a ait olacak şekilde yeniden düzenlendiği duyuruldu.

Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II., III., IV. ve V tertipleriyle tamamen aynı özellikleri taşırken, banknotların tüm tertipleri birlikte tedavül edileceği kaydedildi.

 

https://twitter.com/Merkez_Bankasi/status/1508331303363620864

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.