Osmangazi’de eTwinning farkındalığı

Eğitim 29.06.2023 - 14:13, Güncelleme: 29.06.2023 - 14:22 4064+ kez okundu.
 

Osmangazi’de eTwinning farkındalığı

Bursa'nın Osmangazi İlçesinde faaliyet gösteren İnönü Ortaokulu hayata geçirdiği farkındalık projeleri ile öne çıkıyor.
eTwinning projeleri ile öne çıkan İnönü Ortaokulu Müdürü Ferdi Maral; "Özel Eğitim Öğretmenimiz Melek Er koordinasyonunda hayata geçirilen S'ENGEL'BENİMLE isimli projemiz bölgede farkındalık oluşmasını sağladı. eTwinning projesi ile öğrencilerimiz ve velilerimiz arasında güçlü bir bağ oluşmasını sağladık. Projemize hem Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz hemde Osmangazi Kaymakamlığımız özveri ile destek verdiler. İnanıyoruz ki, daha önceki projelerimiz gibi S'ENGEL'BENİMLE projemizde eğitime önemli bir farkındalık katacaktır" ifadesini kullandı.  Proje hakkında açıklamalarda bulunan İnönü Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Melek Er; "projemiz özel gereksinimli öğrencilerin, aynı okulda eğitim gören akranları ile etkileşimlerini içermektedir. Özel gereksinimli öğrenciler ile akranları; görsel sanatlar, beden eğitimi, müzik sınıfları, okul bahçesi, okul kantini, market, trafik eğitim alanında birlikte eğitim ve öğretimi gerçekleştirmektir. Beklentilerimiz; akran öğretiminin olumlu etkisi, kendini tanıma,sosyal ortamlardaki davranış kontrolü, yaparak-yaşayarak öğrenme, sorun çözme beceri gelişimi, bireysel farklılıkların farkında olma, iletişim beceri gelişimlerinin her iki gruba da olumlu katkı sağlamasıdır. Projemizin amaçları, ders müfredat ve kazanımlarına entegre edilerek harmanlanmış, özel eğitim sınıfları için öncelikli hedeflere uygun tasarlanmıştır" dedi.    Proje yeni eğitim ve öğretim dönemlerinde de uygulanmaya devam edecek. 
Bursa'nın Osmangazi İlçesinde faaliyet gösteren İnönü Ortaokulu hayata geçirdiği farkındalık projeleri ile öne çıkıyor.

eTwinning projeleri ile öne çıkan İnönü Ortaokulu Müdürü Ferdi Maral; "Özel Eğitim Öğretmenimiz Melek Er koordinasyonunda hayata geçirilen S'ENGEL'BENİMLE isimli projemiz bölgede farkındalık oluşmasını sağladı. eTwinning projesi ile öğrencilerimiz ve velilerimiz arasında güçlü bir bağ oluşmasını sağladık. Projemize hem Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz hemde Osmangazi Kaymakamlığımız özveri ile destek verdiler. İnanıyoruz ki, daha önceki projelerimiz gibi S'ENGEL'BENİMLE projemizde eğitime önemli bir farkındalık katacaktır" ifadesini kullandı. 

Proje hakkında açıklamalarda bulunan İnönü Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Melek Er; "projemiz özel gereksinimli öğrencilerin, aynı okulda eğitim gören akranları ile etkileşimlerini içermektedir. Özel gereksinimli öğrenciler ile akranları; görsel sanatlar, beden eğitimi, müzik sınıfları, okul bahçesi, okul kantini, market, trafik eğitim alanında birlikte eğitim ve öğretimi gerçekleştirmektir. Beklentilerimiz; akran öğretiminin olumlu etkisi, kendini tanıma,sosyal ortamlardaki davranış kontrolü, yaparak-yaşayarak öğrenme, sorun çözme beceri gelişimi, bireysel farklılıkların farkında olma, iletişim beceri gelişimlerinin her iki gruba da olumlu katkı sağlamasıdır. Projemizin amaçları, ders müfredat ve kazanımlarına entegre edilerek harmanlanmış, özel eğitim sınıfları için öncelikli hedeflere uygun tasarlanmıştır" dedi. 

 

Proje yeni eğitim ve öğretim dönemlerinde de uygulanmaya devam edecek. 

Bursa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.