Ömer Küçükkaya
Köşe Yazarı
Ömer Küçükkaya
 

Bursa'nın gizli gücü KAIDEF

Ulusal gündeme yerleşen seçim havası ve akabinde yaklaşan genel seçim takvimi hemşehri derneklerinde hareketliliğe neden oldu. Kentte adı pek fazla öne çıkmıyor olsa bile Bursa Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu KAIDEF, gündeme oturacak açıklamaları içeren geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenledi.    Bursa’da yaklaşık 300 bin nüfusları olduğunu ifade eden Federasyon Başkanı İrfan Koç; hava yolculuğu ile ilgili en büyük endişenin yolcu sayısı olduğunu Bursa Milletvekillerinden duyduklarını ifade ederek, Sabiha Gökçen Havalimanı yerine Bursa Yenişehir Havaalanının uçuş tercihleri için daha avantajlı olacağını ifade ettiklerini beyan etti. Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerine yönelik uçuşlara rağbet olacağını ifade eden Başkan İrfan Koç, "Türkiye’nin iki ucunda yaşayan insanlarımızı her daim buluşturabilmek ve kentlerin ekonomik işbirliklerini güçlendirmek adına karayolu yanında havayolu ulaşımını çeşitlendirmek ve yaygınlaştırmak zorundayız" dedi.    Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin hayvancılık sektörü açısından önemli fırsatlar barındırdığını ifade eden dernek başkanları, bölgenin göç vermesinin değil göç almasının yolunu bürokrasi ve siyaset argümanları ile bulma konusunda ısrarcı. Suni yardımlar ile bölgenin yıllardır kaderine terk edildiğini ifade eden Bursa Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu Üyesi Başkanlar, bu iller ve Ağrı'nın kalkınması için ortak akıl ve yatırım fırsatları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kabine üyelerini bölgeye davet ettiler.    Bursa doğu için vizyon kent   Türkiye’nin en büyük ikinci ihracat kenti Bursa'da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdır illerinden gelen insanların demografik olarak olduğu kadar ekonomik ve siyasi olarak da bir güç olduğunu ifade eden dernek başkanları, kurdukları Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile de ekonomik sürece kurumsal katkılar koyduklarını ifade ettiler.    Türkiye’nin iki ucunu buluşturan Bursa'nın, Doğu Anadolu Bölgesinde yaşayan kentler için vizyon kent olduğunu ifade eden KAIDEF Üyesi Başkanlar özellikle kültür kardeşliği konusunda ısrarcı politikalar yürütüyor. Türkiye'nin öz kültüründe yer alan öğretiler ile geleneksel folklorik değerleri önemsediklerini ifade eden KAIDEF Başkanı İrfan Koç, Damal Bebek projesi ile kadınların üretime katılmasını sağladıklarını ve Nilüfer Belediyesi ile bu konuda proje bazlı çalışmalarının fizibilitesini yürüttüklerini ifade etti.    Kars, Ardahan ve Iğdır bölgesine dair çalışmaları www.bursakaidef.com internet sitesinden vatandaşların takip edebileceklerini ifade eden KAIDEF Başkanı İrfan Koç, federasyon merkezinin kapılarının herkese açık olduğunu ifade etti. 
Ekleme Tarihi: 05 Kasım 2021 - Cuma

Bursa'nın gizli gücü KAIDEF

Ulusal gündeme yerleşen seçim havası ve akabinde yaklaşan genel seçim takvimi hemşehri derneklerinde hareketliliğe neden oldu. Kentte adı pek fazla öne çıkmıyor olsa bile Bursa Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu KAIDEF, gündeme oturacak açıklamaları içeren geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenledi. 

 

Bursa’da yaklaşık 300 bin nüfusları olduğunu ifade eden Federasyon Başkanı İrfan Koç; hava yolculuğu ile ilgili en büyük endişenin yolcu sayısı olduğunu Bursa Milletvekillerinden duyduklarını ifade ederek, Sabiha Gökçen Havalimanı yerine Bursa Yenişehir Havaalanının uçuş tercihleri için daha avantajlı olacağını ifade ettiklerini beyan etti. Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerine yönelik uçuşlara rağbet olacağını ifade eden Başkan İrfan Koç, "Türkiye’nin iki ucunda yaşayan insanlarımızı her daim buluşturabilmek ve kentlerin ekonomik işbirliklerini güçlendirmek adına karayolu yanında havayolu ulaşımını çeşitlendirmek ve yaygınlaştırmak zorundayız" dedi. 

 

Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin hayvancılık sektörü açısından önemli fırsatlar barındırdığını ifade eden dernek başkanları, bölgenin göç vermesinin değil göç almasının yolunu bürokrasi ve siyaset argümanları ile bulma konusunda ısrarcı. Suni yardımlar ile bölgenin yıllardır kaderine terk edildiğini ifade eden Bursa Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu Üyesi Başkanlar, bu iller ve Ağrı'nın kalkınması için ortak akıl ve yatırım fırsatları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kabine üyelerini bölgeye davet ettiler. 

 

Bursa doğu için vizyon kent

 

Türkiye’nin en büyük ikinci ihracat kenti Bursa'da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdır illerinden gelen insanların demografik olarak olduğu kadar ekonomik ve siyasi olarak da bir güç olduğunu ifade eden dernek başkanları, kurdukları Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile de ekonomik sürece kurumsal katkılar koyduklarını ifade ettiler. 

 

Türkiye’nin iki ucunu buluşturan Bursa'nın, Doğu Anadolu Bölgesinde yaşayan kentler için vizyon kent olduğunu ifade eden KAIDEF Üyesi Başkanlar özellikle kültür kardeşliği konusunda ısrarcı politikalar yürütüyor. Türkiye'nin öz kültüründe yer alan öğretiler ile geleneksel folklorik değerleri önemsediklerini ifade eden KAIDEF Başkanı İrfan Koç, Damal Bebek projesi ile kadınların üretime katılmasını sağladıklarını ve Nilüfer Belediyesi ile bu konuda proje bazlı çalışmalarının fizibilitesini yürüttüklerini ifade etti. 

 

Kars, Ardahan ve Iğdır bölgesine dair çalışmaları www.bursakaidef.com internet sitesinden vatandaşların takip edebileceklerini ifade eden KAIDEF Başkanı İrfan Koç, federasyon merkezinin kapılarının herkese açık olduğunu ifade etti. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Erdal EROĞLU
(06.11.2021 16:56 - #154)
Ömer kardeşim kalemine ve yüreğine saglik. Konuyu kisa ve net olarak ifade etmissiniz. Teskkur ederiz.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.