Ömer Küçükkaya
Köşe Yazarı
Ömer Küçükkaya
 

Bursaspor sahipsiz mi?

Kent ekonomilerinin en güçlü değeri markalarıdır. Türkiye'nin ihracat rekorları kıran kenti Bursa'nın markaları da bu minvalde çok değerli. Bursamızın ticari ve sanayi markaları kadar sosyal, kültürel ve spor markaları da çok değerli bir yere sahip. Yıllar önce Avrupa'da Türkiye denildiğinde ilk akıllara gelen isimler arasında yer alan Bursaspor, bugün yaşama mücadelesi veriyor. Yanlış yapılan milyonlarca dolarlık yatırıma rağmen halen daha eksik kalan stadyum projesi ile kentte kattığını kentten alamayan Bursaspor, bugün adeta sahipsiz bir kurum resmi çiziyor. Birkaç iyi adamın omuzladığı Bursaspor, Bursa’ya sevdanın yeşil beyaz tasviriydi bir zamanlar. Son yıllarda iyiden iyiye yalnız kalan Bursaspor, pandemi nedeniyle tribün gücünü de kaybetti. Birilerinin iç kavgaları ve hazımsızlığı nedeniyle Türkiye’nin en değerli markası Bursaspor, adeta kaderine terk edilmiş durumda. Tıpkı Bursa gibi…    Ulusal gündeme yerleşen Bursaspor, iyiden iyiye güç kaybediyor. Bursamızın tüm dinamikleri ile bir türlü omuzlayamadığı Bursaspor, Bursa’nın en değerli varlığı. Kardeşliğin, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve aile olmanın öznesi olan Bursaspor, kent kimliğinin seri numarası konumunda. Ve bugün bu seri numara rakamsal değeri dışında bir anlam ifade etmiyor. Neden mi? Bu hususa dair birçok nedeni tribünlere, Bursaspor'a gece gündüz demeden emek verenlere, futbolcular ile teknik kadroya ve herşeyden önemlisi bu kentin çocuklarına sorabilirsiniz. Biz herhangi bir neden ifade ederek, Bursaspor'un kaderine terk edilişini ve sahipsizliğini kısıtlamak istemeyiz. Bursamızın dinamik gücü Bursaspor, bugün hakemlerin bile hiç çekinmeden kırmızı kart gösterme lüksüne sahip oldukları adsız bir marka. Evet, adsız bir marka Bursaspor. Bursaspor ile ilgili derin bir düşünce gücüne ve somut adımlara ihtiyacımız var. Bursamızın gücünü omuzlayan Bursaspor'u sadece Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın imkanlarına veyahut değerli dost Nihat Özdemir'in samimiyetine bırakamayız. Bursaspor'un gelirlerini artıracak pozitif projelere tüm ilçelerde yerel yönetimler olarak destek vermeliyiz. Amatör spor kulüplerimizden yeniden Bursaspor altyapısına sporcular yetiştirmeliyiz. Bursa Milletvekillerinin parti ayrımı gözetmeksizin Bursaspor'u ziyaret etmesi şart. Yine kent bürokratları Bursaspor'un yanında ve hatta her maçta tribünde olmalı. Bugün Olimpiyat Şampiyonları ve sporcuları yetiştiren Bursa'nın, genel bütçeden daha fazlasını alması lazım. Peki, nasıl? Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda halen daha bir Genel Müdürümüz yokken mi? Halen daha Bakanlıklar da Bakan Yardımcısı Bursalılar yokken mi? Kabul etmeliyiz Bursaspor için Bursa'nın da ayağa kalkması lazım. Bursaspor için Bursa'nın Ankara'da var olması lazım. Tribünlerde yetişen hakiki Bursasporlu gençlerimizin her alanda yanında olmamız lazım.   Kısacası bize kanı yeşil beyaz akan Bursalılar lazım. Gerisi sadece lafügüzaf. 
Ekleme Tarihi: 08 Kasım 2021 - Pazartesi

Bursaspor sahipsiz mi?

Kent ekonomilerinin en güçlü değeri markalarıdır. Türkiye'nin ihracat rekorları kıran kenti Bursa'nın markaları da bu minvalde çok değerli. Bursamızın ticari ve sanayi markaları kadar sosyal, kültürel ve spor markaları da çok değerli bir yere sahip. Yıllar önce Avrupa'da Türkiye denildiğinde ilk akıllara gelen isimler arasında yer alan Bursaspor, bugün yaşama mücadelesi veriyor. Yanlış yapılan milyonlarca dolarlık yatırıma rağmen halen daha eksik kalan stadyum projesi ile kentte kattığını kentten alamayan Bursaspor, bugün adeta sahipsiz bir kurum resmi çiziyor. Birkaç iyi adamın omuzladığı Bursaspor, Bursa’ya sevdanın yeşil beyaz tasviriydi bir zamanlar. Son yıllarda iyiden iyiye yalnız kalan Bursaspor, pandemi nedeniyle tribün gücünü de kaybetti. Birilerinin iç kavgaları ve hazımsızlığı nedeniyle Türkiye’nin en değerli markası Bursaspor, adeta kaderine terk edilmiş durumda. Tıpkı Bursa gibi… 


 

Ulusal gündeme yerleşen Bursaspor, iyiden iyiye güç kaybediyor. Bursamızın tüm dinamikleri ile bir türlü omuzlayamadığı Bursaspor, Bursa’nın en değerli varlığı. Kardeşliğin, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve aile olmanın öznesi olan Bursaspor, kent kimliğinin seri numarası konumunda. Ve bugün bu seri numara rakamsal değeri dışında bir anlam ifade etmiyor. Neden mi? Bu hususa dair birçok nedeni tribünlere, Bursaspor'a gece gündüz demeden emek verenlere, futbolcular ile teknik kadroya ve herşeyden önemlisi bu kentin çocuklarına sorabilirsiniz. Biz herhangi bir neden ifade ederek, Bursaspor'un kaderine terk edilişini ve sahipsizliğini kısıtlamak istemeyiz. Bursamızın dinamik gücü Bursaspor, bugün hakemlerin bile hiç çekinmeden kırmızı kart gösterme lüksüne sahip oldukları adsız bir marka. Evet, adsız bir marka Bursaspor. Bursaspor ile ilgili derin bir düşünce gücüne ve somut adımlara ihtiyacımız var. Bursamızın gücünü omuzlayan Bursaspor'u sadece Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın imkanlarına veyahut değerli dost Nihat Özdemir'in samimiyetine bırakamayız. Bursaspor'un gelirlerini artıracak pozitif projelere tüm ilçelerde yerel yönetimler olarak destek vermeliyiz. Amatör spor kulüplerimizden yeniden Bursaspor altyapısına sporcular yetiştirmeliyiz. Bursa Milletvekillerinin parti ayrımı gözetmeksizin Bursaspor'u ziyaret etmesi şart. Yine kent bürokratları Bursaspor'un yanında ve hatta her maçta tribünde olmalı. Bugün Olimpiyat Şampiyonları ve sporcuları yetiştiren Bursa'nın, genel bütçeden daha fazlasını alması lazım. Peki, nasıl? Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda halen daha bir Genel Müdürümüz yokken mi? Halen daha Bakanlıklar da Bakan Yardımcısı Bursalılar yokken mi? Kabul etmeliyiz Bursaspor için Bursa'nın da ayağa kalkması lazım. Bursaspor için Bursa'nın Ankara'da var olması lazım. Tribünlerde yetişen hakiki Bursasporlu gençlerimizin her alanda yanında olmamız lazım.

 

Kısacası bize kanı yeşil beyaz akan Bursalılar lazım. Gerisi sadece lafügüzaf. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.